Ексклюзиви
четвер, 10 серпня 2006 17:13

"Я хочу, щоб він сів"

Автор: фото: Андрій ШМАТОВ
  Марина Казира перенесла кілька операцій, тепер вона — інвалід другої групи. Її чоловік Валерій (ліворуч) ніде не працює
Марина Казира перенесла кілька операцій, тепер вона — інвалід другої групи. Її чоловік Валерій (ліворуч) ніде не працює

Майже рік триває суд над Василем Грудкою, 32 роки, колишнім заступником начальника Арбузинського райвідділу міліції на Миколаївщині. Ввечері 25 вересня 2005 року на трасі поблизу Арбузинки він врізався в мопед подружжя Казирів. Марина стала інвалідом, а її чоловік Валерій втратив роботу.

На суді Грудка запевняв, що нікого не збивав. А машину побив, коли виїжджав із гаража.

38-річна Марина Казира працювала реанімаційною медсестрою в лікарні, а її чоловік викладав у школі фізкультуру. Нині Марина ходить на милицях.

— Ввечері 25 вересня я поїхала на станцію Кавуни зустріти чоловіка з електрички, — розповідає вона. — Валерій сів за кермо моторолера, і ми поїхали додому. Вже було темно. Їхали повільно. Назустріч — вантажівка. Метрів 30 до неї лишалось, як раптом на великій швидкості її обігнали "жигулі". Я думала, водій загальмує, а він пре, мов на таран. Врізавшись в нас, авто, навіть не пригальмувавши, помчало далі.

— Я відлетів на кілька метрів від моторолера. Марину легковик трохи протяг за собою, — приєднується до розмови Валерій. — Жінку знайшли метрів за десять від місця аварії.

Валерій зі зламаною ногою виповз на середину траси. Довго гукав дружину, але та не озивалася. Хвилин за десять спинилося авто. За кермом був знайомий — Віталій Поплавський. Він викликав "швидку".

За цей час вантажівка, з-за якої вискочили "жигулі", догнала Василя Грудку. Водій вантажівки Олександр Бенюк наполіг, аби той повернувся на місце аварії.

Витратили на лікування майже 20 тисяч  гривень

— Він підійшов, коли я сидів на узбіччі дороги, чекав на "швидку", — пригадує Валерій. — П"яний був, ледь на ногах стояв.

Марина в лікарнях провела весь рік. У неї численні переломи стегна, тазу, щиколотки. Жінка перенесла кілька операцій, втратила багато крові. Тепер вона інвалід другої групи. Про повернення на роботу навіть не йдеться. Втратив посаду викладача фізкультури і Валерій. Хірурги склали його коліно з шести уламків. Згинається воно погано, навантажувати хвору ногу не можна.

— У нас двоє синів-студентів, — ледь не плаче Марина. — Їм треба довчитися. На лікування вже витратили майже 20 тисяч гривень. Залізли в борги. Мали раніше невеличке господарство — кури, гуси, індики. Усе довелося порізати і продати. Не уявляю, як житимемо далі.

У судовій справі є кілька медичних експертиз. У першій, проведеній в райлікарні Арбузинки, зазначено, що Грудка був п"яний. Інші, зроблені пізніше медиками Южноукраїнська, доводять, що він був тверезий.

Доки тривало слідство та суди, Грудка продав "жигулі". Каже, що платити потерпілим нічим, адже через ДТП його звільнили з міліції.

Обидва свідки аварії — Бенюк та Поплавський, відмовилися від попередніх свідчень. Тепер вони запевняють, що "нічого не бачили" і "нічого не пригадують".

Пропадають і речові докази. Приміром, зникла розбита фара мопеда Казирів.

— Усі ці речі кояться тому, що Грудка, начебто звільнившись із міліції, насправді перейшов на роботу в ДАІ Арбузинського району. Він тепер старший інспектор і відповідає за проведення техоглядів автомобілів. Хто ж в Арбузинці проти нього свідчитиме? — обурюється Марина. — У нього немає грошей? Тоді хай сяде, — каже жінка. І додає, що весь цей рік вона, а не винуватець аварії, "відбуває" строк по лікарнях.

Чергове судове засідання перенесли на кінець жовтня.

Зараз ви читаєте новину «"Я хочу, щоб він сів"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути