вівторок, 03 грудня 2019 07:55

3-річного Олександра Соболєва застрелили в центрі Києва
3

Машину депутата Київської обласної ради В’ячеслава Соболєва обстріляли, коли їхав із родиною з ресторану. Напад стався в центрі столиці близько п’ятої вечора
Фото: REUTERS
Машину депутата Київської обласної ради В’ячеслава Соболєва обстріляли, коли їхав із родиною з ресторану
3-річний Олександр Соболєв помер від кульового поранення дорогою в лікарню

Увечері 1 грудня на перетині вулиць Льва Толстого й Тарасівської у центрі Києва розстріляли позашляховик "­Рендж Ровер". За кермом був підприємець і депутат Київської обласної ради 47-річний В'ячеслав Соболєв. Позаду сиділа дружина 38-річна Інна з подругою і сином 3-річним Олександром. Куля влучила у хлопчика.

— Убивці цілились у водія, але він пригнувся, — каже Анна Зубрєва з Шевченківського районного управління поліції. — З місця події ­втекли сріблястим "Лексусом".

Соболєв розповів поліції, що з дружиною від'їхали від ресторану "Маріо", зупинились на світлофорі й почули постріл. Побачив закривавленого сина, вибіг із ним на вулицю. Просив допомоги. Куля влучила дитині в шию, за іншими даними — в голову.

— Хлопчика занесли у "швидку". Його мати ридала. Казала, сину знесло півголови, — каже свідок Тетяна Короленко.

Загиблий Олександр був хрещеником співачки Ірини Білик.

"Убит чудесный малыш, крестной которого я являюсь. Зачем все в этом мире, если убивают деток в центре города? Мой маленький Ангел, Сашенька, прости взрослым нелюдям их жестокость", — написала співачка у соціальній мережі.

Поліцейські розслідують справу як умисне вбивство. Серед мотивів розглядають підприємницьку й політичну діяльність Соболєва.

Неофіційно говорять про дві версії. Перша — давній конфлікт В'ячеслава Соболєва з екс-суддею Вищого господарського суду України Артуром Ємельяновим. Між ними тривають багаторічні суди щодо нерухомості. Друга — бізнес на Донбасі. Він має магазини на окупованій території.

Опівдні 2 грудня поліція затримали двох підозрюваних.

— Обом трохи більше 20 років, — каже блогер 34-річний Назар Приходько. — Вони вже на­звали замовника.

В'ячеслав Соболєв родом з Єнакієвого на Донеччині, живе в Києві. Він — власник ресторану "Маріо", біля якого сталася стрілянина. Депутат Київської обласної ради, входить до фракції "Солідарність", член комісії з питань бюджету й фінансів.

1997 року Соболєв відкрив продуктовий магазин "Обжора" в Донецьку, який став першою великою торговельною мережею в області. За 10 років продав.

Кандидат економічних наук, був заступником мера Донецька, директором компанії "Нафтогазмережа", заступником голови правління НАК "Нафтогаз України".

У шлюбі втретє. Першою дружиною була вдова донецького кримінального авторитета. Другою — колишня дружина російського співака Миколи Баскова та донька російського фармацевтичного магната Бориса Шпігеля — Світлана.

З Інною побралися 2014‑го. Мають двох синів Давида й Олександра, виховують дочку дружини від попередніх стосунків Марію. У В'ячеслава також є діти від попередніх шлюбів — Світлана і Ніна. Остання має громадянство РФ.

"Рендж Ровер" 2013 року випуску Соболєв орендує в "Дон­укрпроект НІІ".

Компанія фігурує в кримінальному провадженні про фінансування тероризму на Донбасі. Була зареєстрована в Донецьку. Її засновник — В'ячеслав Соболєв, за даними сайту YouControl.

Зараз ви читаєте новину «3-річного Олександра Соболєва застрелили в центрі Києва». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути