вівторок, 31 січня 2012 05:00

12-річна Каталіна Жигарану випала з восьмого поверху

Автор: фото надане газетою ”Комсомольская правда в Украине”
  Киянка Каталіна Жигарану лікується у палаті №5 травматологічного відділення Охматдиту. Вона випала з вікна і не втратила свідомості
Киянка Каталіна Жигарану лікується у палаті №5 травматологічного відділення Охматдиту. Вона випала з вікна і не втратила свідомості

— Як летіла вниз, було дуже страшно. Вдихнути не могла. Здавалося, лечу пару хвилин. Коли упала, заболіло в ногах. Дихати не могла, ворушити ногами тоже. Тепер сниться, що падаю в яму, — розповідає киянка 12-річна Каталіна Жигарану.

23 січня її з вікна восьмого поверху штовхнув сусід 14-річний Олексій. Каталіна упала на кущ.

— Льоша живе на поверх нижче від нас. Весь час казав "прівєт, малая" і бив лодонею по обличчі. Я могла дати здачі. Але на гуртку з кікбоксингу підписувала правила, обіцяла ніколи не застосовувати прийоми в житті. Того дня він знову мене вдарив. Я відмахнулася ногою, попала десь у портфель. Ми з однокласницею Кірою пішли в будинок, піднялися на ліфті на восьмий поверх, і тут знову з'явився Льоша. Штовхнув Кіру вбік, а мене — у вікно.

Каталіна весь час була при тямі. Сусіди викликали "швидку" і міліцію.

— Я був у свого друга, на станції ремонту машин, — згадує 39-річний Едуард Жигарану, батько Каталіни. — Дзвонять міліціонери. Кажуть, мала упала. Я нічого не поняв. Дзвоню дочці: "Куди ти там падаєш? Я ж не можу зриватися і їхати на другий кінець міста". А вона: "Я впала з восьмого поверху, лежу". У мене аж в очах потемніло. На машину і додому. Бачу: лікарі ходять, пепеесніки стоять. Каталіна на землі лежить. Якийсь малий біля мене бігає, все пояснює, що не хотів. Я тоді нічого не розумів.

Каталіну доправили до травматологічного відділення Охматдиту.

— Ми з дружиною хотіли лишитися там ночувати, але лікарі кажуть: без толку сидіти. В одинадцять вечора у двері постукав батько Олексія. Просив не подавати заяву. Сказав, що живе під нами. Грошей на ліки не дав. Я в нього й не просив, бо поскаржиться в міліцію, що вимагаю. Я його не виню. Але якби моя дитина когось штовхнула, я все продав би, щоб допомогти. У Каталіни переломи таза. Але лікар каже, що ходитиме.

У Каталіни перелом таза в чотирьох місцях зі зміщенням, струс мозку, перелом куприка і забої всіх внутрішніх органів.

— Мені нормально, — говорить вона. — Больно тільки, як перев'язку роблять. Тут у лікарні дуже нудно. На Льошу зразу обіжалася, тепер ні.

Родина Жигарану мешкає у гуртожитку на вул. Світлицького, 24а. Це мікрорайон Виноградар Подільського району столиці. Едуард Жигарану безробітний, його дружина Тетяна працює касиром в супермаркеті "Сільпо". Окрім Каталіни, виховують 19-річного Івана.

Подвір'я під гуртожитком заставлене легковиками. Поряд із засніженими "волгою" та "газеллю" — вимиті іномарки БМВ, "фольксваґен". Кущ, на який упала Каталіна, поламаний. На ньому шелестить від вітру порожня годівничка для птахів, що зробили із 5-літрової пляшки з-під води. Гуртожиток обписаний фарбою.

Дитина випала з вікна на коридорі. Воно на висоті 30 см. Комунальники засклили його, забили трьома дошками. Поряд досі лежить червоно-біла міліцейська стрічка, кілька дощечок.

У школі №242, де навчається Каталіна, зібрали батьківські збори. Виділили гроші на лікування дитини зі шкільного фонду.

— Допомагають усі, хто нас знає. Я вдячний, бо на ліки іде купа грошей. У лікарні навіть фізрозчину немає, — каже Едуард Жигарану.

Міліціонери порушили дві карні справи — по нанесенню тяжких травм з необережності і через халатність працівників жеку, на балансі якого стоїть гуртожиток. Вікна коридору були незахищені від випадіння людей.

Зараз ви читаєте новину «12-річна Каталіна Жигарану випала з восьмого поверху». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути