четвер, 28 січня 2021 07:35

11-річного Максима Капустяника обстріляли на санях

У Тернополі 11-річного Максима Капустяника обстріляли з мисливської рушниці, коли катався на санчатах 21 січня. На гірці був з матір'ю та сестрою Анастасією, 10 років.

— Зранку Максим із сестрою захотіли покататися на санках. Дружина теж пішла з ними. Раптом почула різкий звук, ніби бахнула петарда. За мить — сильний крик і плач Насті, — розповідає батько хлопця 35-річний Ярослав Капустяник.

Дівчинка в момент пострілу була біля брата.

— Настя стояла перед Максимом. Якби збоку — і її зачепило б, — каже Яро­слав. — Там був ще один хлопчик, йому влучило в щоку й губу. Він настрашився й одразу втік. Спочатку подумали, дитина вистрілила чимось. Ніхто не міг припустити, що це вогнепальна зброя.

До дітей викликали "швидку" та поліцію. Максима забрали у міську лікарню. Згодом відправили до Києва.

— У столиці Максиму зробили операцію. У нього було понад 40 поранень, — продовжує Ярослав Капустяник. — З тіла поки що витягли тільки дев'ять дробин. Ушкоджені легені, кишківник, тонка кишка, є забій нирки, селезінки.

25 січня Максима з реанімації перевели в палату інтенсивної терапії.

— Дружина постійно біля сина. З грошима на лікування помагають друзі, знайомі. Все необхідне є, — говорить Ярослав Капустяник.

За напрямком пострілу поліцейські визначили квартиру, з якої могли вести вогонь. Провели там обшук. У власника житла знайшли гладкоствольну мисливську рушницю. Чи з неї стріляли та з якої причини — з'ясовують слідчі.

Зараз ви читаєте новину «11-річного Максима Капустяника обстріляли на санях». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути