Ексклюзиви
четвер, 30 грудня 2010 09:15

"Із сина ліплять алкоголіка"

20 грудня Деснянський райсуд столиці почав слухати справу Ігоря Індила. 20-річний студент увечері 17 травня загинув у Шевченківському районному управлінні міліції.

— Я не задоволена слідством, — говорить 40-річна Людмила Індило, мати загиблого. — Із сина ліплять алкоголіка і весь час шукають, на що спихнути його смерть. В Ігоря була проламана кістка на лобі, розбита скроня, синці на грудях і животі. А експерти називають різні причини смерті. Спочатку казали: впав з висоти власного росту. Потім: упав з лавки. Як це можна впасти з лавки висотою 50 сантиметрів і в двох місцях розбити черепа?

Із гуртожитку Ігоря забрав міліціонер Сергій Приходько. Зранку батьків попросили забрати тіло сина з моргу.

— Держава себе цинічно виправдовує в його загибелі, — продовжує мати. — Підняли медичні картки, вичитали там епісиндром при народженні. Мовляв, був хворий. У Ігоря ніколи не було епілепсії. За кілька місяців до смерті пройшов повне медичне обстеження. Усе в судмедекспертизах підроблене так, щоб вигородити міліцію.

Підсудні міліціонери Сергій Приходько і Сергій Коваленко сидять в залі суду, очі опустили. Їх звинувачують у службовій недбалості і перевищенні повноважень.

— Вони давали різні покази, — каже Людмила Індило. — Нехай нам з батьком подивляться в очі і пояснять, що робили із сином і звідки взялися гематоми та кров у шлунку.

Адвокати підсудних і представники прокуратури просять суддю зробити процес закритим. Суддя відмовила їм, заборонила лише відеозйомку засідання.

— Випадок з Індило — типовий для нашої системи. Ігор не перший і не останній, кого била міліція, — говорить адвокат Індил 30-річний Олександр Заруцький. Просить передати справу на дорозслідування і провести незалежну експертизу. Суддя йому відмовляє.

Наступне засідання призначають на 14 січня.

— Ігор дуже часто сниться, — плаче мати. — Особливо батьку. Розказує, що з ним робили в міліції, як знущалися. Деколи попереджає. Сни підтверджуються, попередження збуваються. До мене дзвонила мати Тимура Федуса — це той хлопець, якого ще 2008 року забили до смерті в Шевченківському райуправлінні. Плакала. Каже: "Якби тоді вбивць Тимура наказали, Ігор був би живий".

Зараз ви читаєте новину « "Із сина ліплять алкоголіка"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути