
— Щороку садила полуницю і мала гарний урожай. Але якось не змогла купити розсаду улюбленого сорту. В магазині порадили взяти саджанці жимолості. Тепер у моєму саду це найперша ягода, яку можна з'їсти, — каже 36-річна Світлана Панейко із Старого Села біля Львова.
Перші ягоди жимолості дозрівають наприкінці травня — на початку червня. Урожай зривають три-чотири тижні. Культура швидкоплідна. Дворічні саджанці зав'язують плоди в рік посадки.
— Ягоди на смак нагадують суміш полуниці, ківі, барбарису й лохини. Мені найбільше подобається варення з жимолості. Якщо додати в пломбір, то для дітей — це найулюбленіше морозиво.
У народній медицині відваром з плодів і листя лікували хвороби очей, ангіну, стоматит. Ягоди використовували як судиннозміцнюючий засіб при гіпертонії та розладах шлунково-кишкового тракту.
— Жимолость стійка до негоди. Щороку гарантовано маю врожай. Шкідники та хвороби не вражають ягоди. Для захисту не треба використовувати хімію. Це полегшує догляд, — розповідає Панейко.
Попит на жимолость стабільно зростає у Європі та Північній Америці. В Україні рослина ще мало поширена. Але останніми роками побільшало плантацій цієї культури.
Замовити жимолость і отримати консультацію можна на сайті
titovchp.uaprom.net або за телефонами 0(99) 604 33 22,
0(63) 461 88 32, 0(67) 629 94 55.
Коментарі