понеділок, 22 жовтня 2018 07:16

Гарбуз Рожевий банан сіють у квадрати

— Сію правильний сорт гарбузів, тому й довго зберігаються. Можуть пролежати в сухій коморі більш як два роки, — говорить 36-річний Олександр Тимощук із селища Кринички Дніпропетровської області. — Вибрав мексиканський Піпіан за його незвичайні зернятка. На смак вони як горіхи, а зовні — срібні з дрібними ворсинками.

Плоди Піпіана круглі, білі в зелену смужку. Важать майже 2 кг, м'якоть — помаранчева. Один кущ дає до 20 плодів, в кожному плоді приблизно 200 насінин. Вирощує також сорти Арабатський і Гілея. З гігантів сіє Титан і Стофунтівку, які виростають 50–100 кг. Ці сорти тонкошкірі, легко ріжуться ножем або лопатою, є хорошим додатком до раціону телят, корів, свиней.

— Не менш цікавою є моя новинка — Рожевий банан. Цей гарбуз дозріває за чотири місяці та зберігається понад шість. На одному кущі виростають 10 плодів по 15–18 кілограмів. Зовні мають гладку рожеву шкірку, а всередині — яскраво-помаранчеву м'якоть. Виглядають, як великі сардельки.

Насіння сіє наприкінці квітня на город. Грядку шнурами ділить на квадрати 1,5х1,5 м і на перехресті шнурів копає ями завглибшки 7–10 см. У кожну кидає жменю перепрілого гною, змішаного з деревним попелом. Перед посівом кладе насіння на добу в теплу воду для швидшого проростання. Потім гострим кінцем донизу вставляє три-чотири насінини, трішки втискаючи їх у землю. Засипає землею і чекає сходів. Вибирає дві найрозвиненіші рослини і їх залишає рости. При великому загущенні плоди будуть дрібні.

— За два тижні після дощу проходжуся мотоблоком із бороною. Після цього гарбузи заповнюють міжряддя огудиною та великими листками глушать бур'яни.

Зараз ви читаєте новину «Гарбуз Рожевий банан сіють у квадрати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути