понеділок, 17 квітня 2017 06:50

Троянди зрізають у суху сонячну погоду

Автор: ФОТО З САЙТА www.svoimi-rykami.ru
  Троянди добре ростуть на сонці. Їм необхідне яскраве світло. У тіні не цвістимуть
Троянди добре ростуть на сонці. Їм необхідне яскраве світло. У тіні не цвістимуть

— Біля троянд душа радіє, — каже 40-річний Олег Антипов із Павлограда на Дніпропетровщині. Вирощує троянди понад 15 років. Має розарій, в якому більше 500 сортів. Найекзотичніші: Хамелеон, що змінює відтінки під час цвітіння, Кардинал, що цвіте по чотири рази за сезон, Троянда-гвоздика — суперстійка до хвороб, Троянда-піон — надзвичайно морозостійка, Трояндове дерево, що утворює розкішний живопліт заввишки до 3 м.

— Щоб цвіли рясно й випускали нові бутони, відцвілі квіти слід одразу зрізати. Бо в них формується зав'язь, що тягне з рослини сили. Так само прибирають зайві пагони. Якщо кущ у мене перший рік — попервах відщипую бутони взагалі. Перш ніж цвісти, рослина має набрати енергії в корінь.

Троянди не можна зрізати в дощовий чи туманний день. Тоді місце зрізу довго заживає. Обрізати слід гострими садовими ножицями. Зріз має бути гладенький і рівний.

— Троянди добре ростуть на сонці. Їм необхідне яскраве світло. У тіні не цвістимуть. Хворітимуть чи й взагалі загинуть. Найгірше для них — сирість.

Люблять вологу, але не переносять дощування. Не можна мочити пелюсток. Раз на тиждень кущ слід полити, а ґрунт розпушити, щоб збагатився киснем. Відстань між рослинами має бути не менш як півметра.

Коли троянди зав'язують бутони, потребують підживлення.

— Навесні підгодовую їх органікою, мінеральними добривами. Від шкідників та хвороб час від часу обробляю хімпрепаратами. Без цього нині ніяк. Шкідники мутують і множаться.

Квітку поливають під корінь

— Розкриваю троянду навесні, коли температура встановлюється +5 удень і не нижче -5 уночі, — каже квітникарка Ольга Козаченко, 65 років, із Боярки на Київщині. — На початку весни саджу нові кущі. Копаю яму 50 на 50 сантиметрів. Перемішую по відру землі, піску та перегною. Ставлю саджанець. Засипаю ґрунтом, утрамбовую та заливаю водою. Ллю під корінь, не на крону. Бо інакше з'являється грибок.

Зараз ви читаєте новину «Троянди зрізають у суху сонячну погоду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути