— Буряк за весь сезон вирощування слід рясно полити не більш як три рази, бо взимку гнитиме, — каже 48-річна Олена Мартинюк із Броварів на Київщині.
— Буряк і морква після літньої спеки тільки-но починають наливатися соком і збагачуватися вітамінами. Тому збирати коренеплоди слід не раніше листопада, коли беруться приморозки. Тоді овочі будуть солодкі. Бо після осінніх дощів підростає гичка, коренеплоди набирають цукристості.
До настання заморозків радить викопати коренеплід. Бо прихоплені морозом овочі, погано зберігаються й можуть швидко зіпсуватися. Краще робити це в суху сонячну погоду.
— Викопані коренеплоди очищаю від землі, обрізаю бадилля, просушую на відкритому повітрі один-два дні. Відбираю зіпсовані.
Ідеальне місце для зберігання — льох.
— Буряки слід висипати впереміш із картоплею, кажуть. Так будуть хрумкі та зберігатимуться краще.
Коментарі