четвер, 25 лютого 2021 05:05

Суперсолодку кукурудзу варять п'ять хвилин

Український селекціонер Михайло Нагорняк створив нові сорти кукурудзи — суперсолодкі. На відміну від кормової, містять понад 20% солоду. Їх вирощують не лише в Україні, а й за кордоном.

— У радянські часи солодкій кукурудзі не приділяли стільки уваги, — каже Михайло Нагорняк. — Селекційні станції працювали із солодкою кукурудзою першого типу, де вміст цукрів був у межах 5–7 відсотків. Делікатесна, Ароматна, Куликівська мали лише трішки більше солоду, ніж у кормовій кукурудзі — 2–3 відсотки. Після розпаду Союзу відкритість кордонів привела до появи голландських та американських суперсолодких сортів. Вміст цукрів у них становить 12–20 відсотків. Та імпортні — досить дорогі й про них знають лише фахівці-овочівники.

На створення власних суперсолодких сортів Михайла надихнув двоюрідний брат Олександр, який переїхав із Сибіру в Україну, бо обожнював варену кукурудзу.

— Поставив собі за мету змінити уявлення українців. Щоб ми не варили кормову кукурудзу по 2 години, а правильно смакували цей чудовий делікатес.

2016 року селекціонер створив українські суперсолодкі сорти Фіона, Джамала, Джульєтта, Дейнеріс, Роттердам, Білий кролик, НБМ. Вміст солоду в них сягав понад 22%. Вони доступніші від закордонних, призвичаєні до вітчизняного клімату й посухостійкі.

— Суперсолодкі сорти мають 22–25 відсотків цукрів, їх легко готувати. Не містять крохмалю, тому корисні для дітей і літніх людей. До речі, варити в окропі всього 5 хвилин. Також можна запікати на грилі, консервувати й заморожувати. Це прибутковий бізнес, оскільки влітку на молоді качани є стабільний попит. А якщо вони суперсолодкі, то оптовики будуть готові самі до вас їхати.

Обрати суперсолодкі сорти краще у виробника — компанії МНАГОР за телефоном 0 (67) 432 30 43.

Зараз ви читаєте новину «Суперсолодку кукурудзу варять п'ять хвилин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути