понеділок, 21 травня 2018 07:41

Сорт Адзукі солодкий на смак

Автор: www.glav-dacha.ru
  Крупні сорти квасолі сіють, щоб отримати якнайбільше врожаю з маленької ділянки. З квадратного метра збирають до кілограма бобів
Крупні сорти квасолі сіють, щоб отримати якнайбільше врожаю з маленької ділянки. З квадратного метра збирають до кілограма бобів

— Без квасолі вдома не обійтися. Наморожую її, та й на полицях в коморі чимало стоїть у банках. Така ж поживна, як кар­топля. Якщо восени продавати, можна непогано заробити, — говорить Лілія Домашевська, 42 роки, із села Полиці Володимирецького району Рівненської області.

— Щоб мати побільше врожаю з невеликого шматка землі, сію крупні сорти. Виростають квасолини в половину вказівного пальця. Перевірила на городі білу Чалі, червону Кідну та сорт Полярна зірка. Остання швидко поспіває, тому можна сіяти навіть у червні. Квасоля Адзукі солодка на смак. Її не треба замочувати, вариться за півгодини. З квадратного метра збираю до кілограма бобів.

Жінка сіє й витку квасолю. Така займає мало місця. Споживають її зелені стручки або ж чекають, поки дозріють боби.

— Один із найбільш урожайних сортів виткої квасолі — Блаухільде німецької селекції. У неї розтягнутий період плодоношення — майже все літо. Стручки блакитного або фіолетового кольору. Як зварити їх, стають зеленими.

Цінують квасолю не тільки за плоди, а й за користь для землі. Вона — один із найкращих попередників усіх овочів.

На корінні має бульбашкові бактерії, які засвоюють азот із повітря і збагачують ним ґрунт. Утворюється мінеральне добриво, що замінює аміачну селітру та карбамід.

— До місця квасоля невибаглива, аби лишень росла не після бобових — гороху, сочевиці. Краще росте на угноє­ній землі. На ділянці має бути сівозміна. Інакше урожай нищитимуть бобові шкідники.

Квасолю можна висаджувати на тому ж місці не раніше ніж за чотири-п'ять років. Хороші попередники для неї — огірки, помідори, капуста.

Зараз ви читаєте новину «Сорт Адзукі солодкий на смак». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути