У селі Заньки Ніжинського району на Чернігівщині знають, як зібрати картоплі в півтора-два рази більше, ніж зазвичай. Місцеві жителі радять скошувати зелене бадилля після цвітіння. У тамтешньої домогосподарки Надії Федоренко, 48 років, засаджено картоплею 50 соток городу.
— Скошена бульба швидше достигає й дає добрий урожай, — каже жінка. — Раніше ми її возили продавати в Росію. Тепер у село приїжджають машини з Донецька, Кривого Рогу, Дніпропетровська й Харкова.
41-річний учитель біології Анатолій Шаркий із села Радивонівка Великобагачанського району на Полтавщині 6 років спостерігає за скошеною картоплею.
— Нескошена картопля хоч і велика, але несмачна. Бо в ній мало крохмалю, а багато води. А ось на ділянці, де скошене бадилля, в кущі вродило по п"ять-шість картоплин більших за середні. Вони смачніші.
Коментарі