понеділок, 18 лютого 2019 00:50

Насіння гвоздики Шабо засипають піском

— Гвоздику Шабо люблю за пишні квітки і довге цвітіння, — каже Ніна Микитюк, 37 років, із міста Лохвиця Полтавської області. — Рослина зацвітає через 150 днів після посіву, тому сію її ще в лютому.

Насіння перед посадкою замочує на добу в розчині марганцівки. Змішує в однакових пропорціях землю з перегноєм. Засипає третину контейнера торфом і доверху досипає приготованою сумішшю. Перемішує і робить олівцем рядки. Поливає їх водою і сіє насіння. Щоб швидше зійшло, засипає 3-міліметровим шаром піску. Контейнер закриває поліетиленовою плівкою і ставить у теплому місці. Насіння зійде за тиждень. Тоді переставляє на підвіконня, щоб доходило багато світла.

— Не треба одразу хапатися за плівку і знімати на радостях, як тільки побачили паростки. Її треба інколи відкривати, щоб вони провітрювалися і зникав конденсат. Від нього виникає надлишок вологи і гниють корінці. Гвоздика Шабо не любить воду, тому поливаю її в залежності від висихання ґрунту. Має бути тонка цівка, щоб не пошкодити слабкі паростки.

Підгнилі паростки зриває. Місця, де вони росли, посипає піском або попелом. Так розсада росте, доки проклюнуться всі паростки. Тоді плівку знімає і досвічує вечорами лампами, продовжуючи світловий день. Наприкінці квітня розсаду висаджує у квітник.

— Який саме сорт гвоздики Шабо вибирати, це вже справа кожного. Мені полюбилася рожева Аврора, ніжно-рожева Ля Франс, лілова Мікадо, біла Жанна Діоніс і звичайно ж Марі Шабо. Вона має жовту квітку з вкрапленням сірого кольору.

Гвоздика виростає 30–50 см із сіро-зеленим листям. Квітки в діаметрі мають 7 см.

Зараз ви читаєте новину «Насіння гвоздики Шабо засипають піском». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути