понеділок, 23 квітня 2018 06:21

Пагони плетистих троянд не можна обрізати

— Квітень — ідеальний час для посадки троянд. У цей час уже тепло, але ще не спекотно і квіти добре вкорінюються, — каже Таміла ­Горпинченко, 36 років, із міста Дубровиця Рівненської області. Розводить троянди майже сім років. — Добрива краще внести одразу при посадці. Треба викопати яму, забрати всю землю і засипати поживну суміш. Тоді весь рік не доведеться підживлювати. Далі щовесни вношу азот. Його найбільше у дворічному перегної.

Вимірює довжину кореня троянди. Яму робить на 15–20 см глибшу. Змішує в однакових пропорціях із землею перегній або попіл. Утрамбовує, засипає ґрунтом. Ставить саджанець і доверху насипає землю.

— Найбільша помилка, якої припускаються у весняному догляді — пропускають обрізку. А хто її робить, то низько або високо. Бордюрні та плетисті троянди майже не треба обрізати, хіба підсохлі чи почорнілі кінчики. Чайно-гібридні слід обрізати на рівні 30 сантиметрів від рівня землі. Якщо залишити вище, виросте широкий кущ.

Весняна обрізка омолоджує кущ. Зріз треба робити під нахилом, майже 5 мм над брунькою. Довга відстань призведе до швидкого зараження інфекцією, а коротка — до пошкодження бруньки.

Зараз ви читаєте новину «Пагони плетистих троянд не можна обрізати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути