понеділок, 16 липня 2018 00:10

Огірки і перець поливають щодня

Автор: www.ogorod.ru
  Рослини слід поливати теплою водою. Від води з криниці вони слабнуть. Не віддають сили для нарощування плодів, а витрачають їх на власне відновлення
Рослини слід поливати теплою водою. Від води з криниці вони слабнуть. Не віддають сили для нарощування плодів, а витрачають їх на власне відновлення

— Дощ трохи порадував, а тепер знову городина горить, — розповідає 52-річний Тарас Лоза з міста Острог Рівненської області.

— Дивує, коли люди лінуються погріти за дня воду й поливають шлангом прямо з криниці. Для рослин це шок. Не віддають сили для нарощування плодів, а направляють їх на своє відновлення. Городники потім дивуються, чому погано вродило. Наливаю воду в бочки на городі. За день на сонці вона нагрівається. Під вечір набираю її для поливу.

Роблю саморобну поливалку. Проколюю дрібними цвяхами дно п'ятилітрової пластикової пляшки. Вкопую її на третину в землю між кількома рослинами. Зверху заливаю воду, яка поступово просочується до коренів.

Кавун, диня, гарбуз, кукурудза, кормовий буряк і квасоля легко переносять засуху. Бо тягнуть воду з глибини.

Моркві й цибулі волога найбільш потрібна на початку вегетації. Пізніше вони від неї тріскаються й підгнивають. Найбільш люблять вологу огірки, капуста, редис, салат, перець і баклажани.

— Не поливаю рослини щодня потроху, а раз і на совість. Потім мульчую ґрунт. Посипаю міжряддя скошеною травою чи прив'ялим бур'яном. Тоді менше земля пересихає й ­спресовується, — говорить агроном Анатолій Мондзолівський, 58 років, із села Дідівщина Фастівського району на Київщині.

Чоловік реанімував горох, відмовившись від оранки. Перед посадкою розпушує землю плоскорізом або культиватором. Робить посадкову лунку гострою палицею чи ломом. Наливає воду, ставить рослину, засипає ґрунтом і мульчує скошеною травою. Так може простояти два-три тижні без поливу.

Зараз ви читаєте новину «Огірки і перець поливають щодня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути