Ексклюзиви
четвер, 28 серпня 2008 19:17

Ґрунт покращують гірчиця і люпин

 

У вересні чотири планети розмістяться навпроти холодних сузір"їв зодіаку, тому ночі стануть прохолоднішими. Це сприятиме кращому зберіганню овочів, зібраних за такої погоди.

— Аби покращити ґрунт на наступний рік, я сію гірчицю, фацелію, люпин або вику, — каже автор біодинамічного календаря Микола Дмитрієв. Наука біодинаміка вивчає вплив космосу на розвиток рослин.

Фахівці з цієї галузі спостерігають за впливом на полі небажаних рослин та станом ґрунту. Наприклад, кінський щавель з"являється у кислому ґрунті, найчастіше після кислотних дощів. На такій ділянці найкраще посіяти люпин.

Ділянку переорюють, доки насіння люпину не дозріло. Кальцій, який міститься в рослині, знизить кислотність ґрунту. Поява на полі собачої ромашки також свідчить про підвищену кислотність. Рослина нейтралізує ґрунт.

Для збору фруктів найкращими будуть дні Плоду. Для урожаю кореневих — дні Кореня. Компост найкраще закладати у дні Низхідного Місяця (з 1 по 6 та з 22 вересня).

Зараз ви читаєте новину «Ґрунт покращують гірчиця і люпин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути