вівторок, 23 квітня 2019 00:50

Головки капусти Лангедейкер не тріскаються

— Завжди маю путній урожай капусти. Бо вибираю доладні сорти. Голландські не беру. Їх розсада "вуха" до землі опускає. Не знаю: чи земля не підходить, чи клімат. А німецькі в самий раз, — розповідає Олена Пустовалова, 58 років, із міста Виноградів Закарпатської області.

— Головки сорту Лангедейкер щільні, без тріщин. Підходять на свіжі салати, до квашення та тушкування. Не сказала б, що чимось особливим капусту підживлюю. Сиплю все натуральне — навесні перегній, а влітку під час зав'язки головок — попіл.

Капуста росте на легких і поживних ґрунтах. Якщо на городі чорнозем або суглинок, перед поливом землю просапують. Тоді волога та повітря краще доходять до коріння. Ями для посадки капусти робить на відстані 70 см. У кожну наливає по півлітра води.

— Щоб сапати менше, ділянку з капустою мульчую. Це надійно захищає ґрунт від пересихання та вимивання. Так ще й бур'яни не протикаються та коріння рослини захищене від перепадів температури.

Мульчує скошеною травою, товченою яєчною шкаралупою, торфом, перепрілим гноєм із соломою. Можна використовувати тирсу, подрібнену кору, ялинову чи соснову хвою. Товщина шару цього накриття повинна бути не менш як 5 см.

Зараз ви читаєте новину «Головки капусти Лангедейкер не тріскаються». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути