понеділок, 06 травня 2019 07:11

Флокси Друммонда схожі на зірки

— Називала флокси непримітними квітками, доки не побачила в магазині нові сорти, — розповідає Уляна Мирончук, 44 роки, із села Млинівці Зборівського району Тернопільської області. — Купила одразу кілька сортів.

У сорту Друммонда квіти ­схожі на зірки. Є фіолетові, червоні, білі й жовті з білими серединками. Флокси шилоподібні мають тонкі пагони і пишний цвіт. Бувають від білосніжного до червоного кольорів. Флокс Діваріката виростає близько 40 см і зацвітає у травні блакитними або рожевими квітами з ніжним запахом. Таку ж висоту має сорт Дюймовочка й Аврора.

— Посадила флокси у квітні. Земля ще мокра і сонце зверху не палить. Тоді ще добре зволожений ґрунт.

Флокси цвітуть п'ять ­місяців до вересня. Не бояться холодів, бо швидко пристосовуються до різної погоди. Низькорослі види — посухостійкі, а високорослі навпаки вологолюбні.

— Щоб звести з кущів борошнисту росу, обробляю содовим розчином. Розводжу 50 грамів кальцинованої соди і 100 грамів натертого господарського мила. Заливаю 10 літрів води і обприскую кущі. Без цього листки сохнуть і обпадають. На голих пацурках не буде цвіту.

Зараз ви читаєте новину «Флокси Друммонда схожі на зірки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути