— Хороша кукурудза — та, яку можна приготувати на грилі за 10–15 хвилин, — каже фермер 47-річний Микола Постовий із села Селище на Вінниччині. — Свою сім'ю навчив до всіх шашликів смажити ще й кукурудзу. Це смачно, корисно і швидко.
Для грилю бере сорти кукурудзи Веге 1 F1 чи Андріївський.
— У Веге 1 F1 зерна мають бути яскраво-жовті, а в Андріївського — молочно-білі й виблискувати, як перла. Її прямо в качані кладу на гриль.
Насінням від Мнагор Микола Постовий засіває кілька полів. Каже, така кукурудза добре росте на Вінниччині, дає гарний урожай.
— Хто хоче посіяти кукурудзу на городі, раджу робити розрахунок 15–20 рослин на кожного члена родини, — каже директор компанії "Мнагор" Михайло Нагорняк. — Щоб насолоджуватися кукурудзою весь сезон, радимо висівати обидва наші гібриди — Веге 1 F1, що достигає за 71–73 дні та Андріївський F1, що на сім-вісім днів пізніше. Тому кукурудзу можна обривати протягом місяця. Гордість нашої колекції — сорт Андріївський F1.
Останнім часом біла цукрова кукурудза є популярною в певних районах України. Ми вважаємо, що наш Андріївський F1 — один із кращих солодких сортів кукурудзи, що придатний для домашнього й комерційного виробництва. Солодший за звичайні сорти, соковитий, ніжний, легкий для шлунку. Його можна споживати дітям від 2 років. Цей сорт не залишить нікого байдужим.
Гібрид має природну стійкість до хвороб та довше, до п'яти днів, зберігає товарний вигляд — те, чого традиційно білим сортам бракувало багато років.
Коментарі