Ексклюзиви
четвер, 17 липня 2008 15:37

Ялинку найкраще саджати восени

"Як у домашніх умовах виростити срібну ялинку?"

Запитує Петро Євгенович Глухий із с. Скелівка Старосамбірського району Львівщини

— Саджанець ялинки бажано саджати пізньої осені — у кінці жовтня чи листопаді, коли дерево відпочиває,— радить фізіолог рослин Борис Ткаченко, 40 років. — Спекотною погодою пересадка деревця у відкритий ґрунт може йому нашкодити. Роблять це й на початку березня.

Срібна ялинка стійка до посухи та морозів. Для посадки краще купувати деревце з ґрунтом при корінні, вирощене в розсаднику.

— Вибираючи місце для посадки, потрібно зважати на підземні води, — радить Ткаченко. — Ялинка не любить поверхневих підземних вод, і деревце може погано приживатися на новому місці.

Молоду рослину висаджують у підготовлену суміш дернової, листкової землі, торфу та піску. Ямка має бути просторою, у неї кладуть дренаж: биту цеглу чи каміння. У ґрунт вносять 100–150 г нітроамофоски. Після пересадки дерево удобрюють стимулятором укорінення "Корневин".

— Якщо через місяць голки на деревці починають жовтіти, його потрібно ще раз підживити цим препаратом, — каже Борис Ткаченко. — Ґрунт довкола ялинки бажано мульчувати корою та торфом, щоб земля зберігала вологу.

У сухі неморозні зими саджанець ялинки поливають. Якщо хвоя сохне, її  обприскують розчином із регулятором росту "Епіном".

Зараз ви читаєте новину «Ялинку найкраще саджати восени». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути