четвер, 24 грудня 2020 14:50

Показали найзатребуваніші яблука в світі

Клубні сорти стали найзатребуванішими у світі через свою надійність. Показують однаковий результат на будь-яких грунтах та погодніх умовах. Це особливо зараз потрібно через посуху і виродження сортів. Звичні перевірені не дають традиційних врожаїв.

Відсутність дощу влітку не дає яблукам "налитися". Крім спеки влітку на якість фруктів впливає і тепла зима. Через це виживають шкідники. Дерева потрібно частіше обробляти, від чого втрачається очікуваний смак. Люди шукають нові сорти, бо зневірилися у старих.

Автор: profihort.com
  Клубні сорти яблук вражають виглядом та врожаєм
Клубні сорти яблук вражають виглядом та врожаєм

Клубні сорти яблунь продають у ліцензованих розплідниках разом з інструкцією вирощування. Їхня торгова назва захищена законом. Завдяки цьому дерева рідко хворіють. Їх найбільше цінують за однаковий смак і вигляд плодів.

Вони безпрограшні як для зберігання собі на їжу, так і для продажу.

В Україні часто вирощують новозеландський сорт Джаз та австралійський Пінк Леді. Дорослі дерева схильні до загущення крони, тому їх щороку обрізує. У плодоношення вступають з третього року після посадки. Плоди червоні, округло-конічні та важать 210 г. М'якоть біла, хрустка, кисло-солодка.

Червоні соковиті яблука Джаз визнали найкращим у минулому році в Японії. Там навіть створили його день - 28 червня. Саме тоді перший контейнер цих яблук прибув до Японії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Алюмінієві огірки вражають виглядом та смаком

Хто не може знайти клубні сорти яблук, може взяти стійкі до парші. Ті відносно нові і мають стабільно добрі врожаї. Вони менше залежать від погоди.

Їх легше вирощувати через меншу потребу в обробках. Такими є Джонаголд та Ред Топаз. Ці яблуні потрібні всім, бо парша є у всіх областях України.

Не обов'язково йти до магазину, аби наситити свій організм вітамінами. Все це можна вирощувати на балконі або підвіконнику. Цілий рік буде свіжа та безкоштовна зелень.

Кріп невибагливий у догляді. Насіння можна вимочити в теплій воді для кращого проростання. У горщик із землею висипати насіння кропу і присипати ще зверху трохи землею.

Зараз ви читаєте новину «Показали найзатребуваніші яблука в світі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути