пʼятниця, 05 лютого 2021 16:52

Які квіти варто сіяти на розсаду в лютому
5

Насіння цинерарії у лютому сіють на розсаду
Насіння бегонії у лютому сіють на розсаду
Насіння лобелії у лютому сіють на розсаду
Насіння бегонії у лютому сіють на розсаду
Насіння цинерарії у лютому сіють на розсаду

Розсаду квітів варто сіяти на початку лютого. Так насіння встигне зійти і розсада зміцніє до весни. Першопрохідцями є лобелія, багонія та цинерарія. Остання — родичка айстри, але має ширші пелюстки. Цвіте на клумбах до заморозків різнокольоровими квітками.

Срібляста цинерарія

Хоча й бувають зовсім без квіток. У них декоративне саме листя — сріб­лясте. Такий сорт називається Приморська. Стебла та розсічене листя вкриті сріб­лястим нальотом. Мають гарний вигляд у квітнику й на альпійських гірках.

Насіння цієї квітки дуже дрібне, що треба сіяти з борошном. Щоб було видно, скільки штук падає в рядок.

Потім обприскати ґрунт, накрити склом або плівкою. Паростки покажуться за два тижні. Розсадити після появи 2 справжніх листків у торф'яні брикети. Корінці цинерарії легко ламаються, тому переносити на нове місце із грудкою землі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як виростити магазинний імбир на підвіконні

Бегонія теж мало вередує, якщо посадити з розсади. Її треба сіяти у цю ж пору. Краще брати гранульоване насіння, тоді має більшу ймовірність проростання. Мають пухнасті квіти розміром з долоню — рожеві, білі, жовті, яскраво-червоні.

Цвітуть із червня і до заморозків. Бувають звичайні й ампельні сорти. Останні можна повісити у кашпо. Для посіву бегоній бере легкий або нейтральний ґрунт. Із магазинних підійде суміш для цитрусових або для азалій. У контейнері змішує порівну ґрунт, перегній, торф, пісок.

Поставити розсаду в приміщення з температурою +22°C.

Уже подаровані квіти в букеті можна зберегти довго. Для цього букет треба адаптувати до температурного режиму. Для цього їх варто залишити на кілька хвилин у найпрохолоднішій кімнаті. Ще інші секрети квітникарів - далі у статті.

Зараз ви читаєте новину «Які квіти варто сіяти на розсаду в лютому». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути