Ексклюзиви
вівторок, 26 січня 2021 11:15

Що зробити, щоб букет довше стояв у вазі: 5 способів
6

Фото: florencia116.ru

Букет квітів довше стояти в кімнаті, якщо його адаптувати до температурного режиму. Для цього їх варто залишити на кілька хвилин у найпрохолоднішій кімнаті.

1. Потрібно обрізати зайві кінчики стебла та пошкоджене листя під потоком води. Відрізати не 1 мм, а 3 см під кутом 45 градусів. Це ліквідує "повітряний тромб".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мох в інтер'єрі: як стильно прикрасити оселю

2. Щоб уникнути процесу гниття у воду додають пігулки аспірину. Води у вазі не повинно бути багато. Наприклад, стебла таких квітів, як гербери, фрезії та іриси потрібно занурювати у воду приблизно на 5 см, троянди та тюльпани – на 10 см, а нарциси – 15 см.

3. Квітам потрібна вода різної температури. Так, для тюльпанів та ірисів краще використовувати воду з кубиками льоду. Трояндам та бузку - 35-40 градусів.

4. Щоб квіти "жили" довше, потрібно збільшити поверхню, якою вони вбирають воду. Стебло надрізати і вставити 1/3 сірника. Або проколоти голкою декілька разів.

5. Для знищення бактерій на кінчику стебла, можна втирати в нього сіль. Або занурити у хвойний екстракт, лимонний сік чи "слабкий" розчин марганцівки. Якщо стебло трубчате, в отвір потрібно покласти трішки вати, яка запобігатиме потраплянню кисню й утворенню бактерій.

Взимку цвітуть квіти не тільки у вазах, а у горщиках. Наприклад, кімнатна рослина бегонія Елатіор має пишні суцвіття та темне блискуче листя. Вони здатні прикрасити будь-який інтер'єр. Саме цим і пояснюється висока популярність даної рослини.

Це не окрема видова рослина, а група особливих гібридів бегоній, складних за походженням великоквіткових і компактних, здатних цвісти цілий рік.

Зараз ви читаєте новину «Що зробити, щоб букет довше стояв у вазі: 5 способів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути