понеділок, 18 січня 2021 11:20

Мох в інтер'єрі: як стильно прикрасити оселю
14

Фото: zelenasadyba.com.ua

Мох в інтер'єрі ідеально пасує екостилю,який зараз у тренді. Такий вид озеленення підходить для тих, хто не має часу на догляд за традиційними кімнатними рослинами, але прагне додати елементів природи та яскравих акцентів в свою оселю.

Ним можна задекорувати стіни вітальні, зону приготування їжі або й ванну кімнату.

Мох для інтер'єру буває натуральний - ягель. Він не дуже зручний в дизайні, бо вимагає догляду. Його потрібно періодично зволожувати оприскуванням. Через це у кімнаті буде підвищена волога.

Штучни мох зовні відрізняється від живого, проте ідеально підходить для створення масштабних композицій, наприклад, зелених стін.

Стабілізований - щось середнє між штучним та живим мохом. Він створюється з натуральної рослини та обробляється особливим чином — з моху видаляється волога та вводиться стабілізаційна речовина. Вона переводить мох у стан сну, консервує його. Такий мох не вимагає поливів та розташовується подалі від сонячних променів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як оживити камені в саду: ідеї для сухого струмка

Прикрасити оселю можна різноманітними композиціями з стабілізованих рослин. Їх можна додати у високі вази та вазони.

Мох можна комбінувати з іншими елементами, наприклад з деревом, а також пофарбувати у різноманітні кольори. Хоча і просто зелений мох на картині або панно будь-якої форми виглядатиме ефектно.

Можна встановити кавовий столик, стільниця якого прикрашена зеленню. Зверху можна покласти скло.

Взимку мало кімнатних рослин, які радують око цвітінням. Якраз винятком є бегонія Елатіор. Її яскраві барви пишних суцвіть та темне блискуче листя здатні прикрасити будь-який інтер'єр. Саме цим і пояснюється висока популярність даної рослини.

Це не окрема видова рослина, а група особливих гібридів бегоній, складних за походженням великоквіткових і компактних, здатних цвісти цілий рік.

Зараз ви читаєте новину «Мох в інтер'єрі: як стильно прикрасити оселю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути