понеділок, 21 грудня 2020 14:21

Як оживити камені в саду: ідеї для сухого струмка
11

Фото: happymodern.ru

Сухий струмок в ландшафтному дизайні створює враження, що вода джерела тільки висохла. Найближчий дощ знову поверне його до життя.

Він дуже простий у догляді, на відміну від водойми. Також для його створення не буде потрібно значних капіталовкладень. Вибір місця, оформлення контура, підбір матеріалів, облаштування котловану і установка каменів займуть 2-3 дня простота в догляді. Буде необхідно тільки підтримувати форму русла і видаляти з'явилися бур'яни.

Уздовж сухого струмка можна висаджувати практично будь-які рослини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На заздрість сусідам: як оригінально прикрасити подвір'я

Звивистий струмок - найпростіший варіант , що імітує одне русло, звужується і розширюється по всій довжині.

Такий струмок прагне максимально точно передати руху справжнього струмка, тому при його плануванні треба точно враховувати особливості рельєфу. Вода не може текти вгору розгалужене русло - ця конструкція набагато складніше в плані практичної реалізації.

Особливістю дизайну такого струмка є використання крім каменю ще і піщаних струменів, за допомогою яких імітують неширокі русла.

Деякі камені можна розкрити водостійкою фарбою або лаком, для отримання "мокрого" ефекту водоспад. У цьому випадку буде потрібно височина, на якій розташовують джерело струмка, для чого можна використовувати глечик традиційний варіант для сухого струмка в середземноморському стилі або спеціально оформлений колодязь або скелю.

За допомогою грамотного планування розташування русла сухого струмка можна приховати деякі недоліки рельєфу або завуалювати деякі, не зовсім естетично привабливі, об'єкти, наприклад, каналізаційний люк.

Щоб струмок виглядав максимально природно, слід уникати прямолінійності, особливо на невеликому майданчику - струмок звивистій форми візуально додасть ділянці глибини. Визначившись з розмірами, формою і розташуванням русла, переходять до практичної частини: облаштування котловану - по намічених піщаним лініях виривають траншею глибиною 25 см.

Крім каменів, у саду варто приділити увагу деревам. Дизайнери до недавнього часу перестали використовувати вербу в ландшафтному дизайні. Розростаючись, дерево займає досить велику площу. Щоб цього уникнути, потрібно вибирати спеціальні види. З ними вийде зробити унікальну загальну стилістику саду.

Зараз ви читаєте новину «Як оживити камені в саду: ідеї для сухого струмка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути