понеділок, 07 грудня 2020 12:04

Верба в ландшафтному дизайні: 5 незвичайних видів для саду
10

Фото: remontbp.com

Дизайнери до недавнього часу перестали використовувати вербу в ландшафтному дизайні. Розростаючись, дерево займає досить велику площу. Щоб цього уникнути, потрібно вибирати спеціальні види. З ними вийде зробити унікальну загальну стилістику саду.

Їх садять з квітня і до кінця жовтня. Паростки треба висаджувати до того, як на гілочках з'являться листки. В іншому випадку верба не приживеться і не пустить коріння. Після висадки в перебігу декількох місяців саджанці вимагають рясного поливу один раз в 1-3 тижні.

1. Високорослі сорти найбільше підходять для озеленення парків, зон відпочинку і ботанічних садів. Їх висота може бути до 40 м. Найбільшою популярністю користується верба біла. Вона примітна тим, що у молодого дерева листя мають приємний сріблястий відтінок. Згодом він стає смарагдовим, що виглядає не менш привабливо.

Така верба цвіте жовтими квітами і в цей період має приємний запашний аромат. Вона найбільше підходить для паркових зон, а в ландшафтному дизайні не використовується.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Показали найпопулярнішу нову рослину для клумб

2. Середньорослі сорти досягають висоти не більше 15 м. Ці дерева досить швидко ростуть, а також мають довгі тонкі листя, загострені на кінцях. У верхній частині вони зелені, а з нижньої - сизі. Завдяки чому на сонці дерево виглядає неймовірно красиво. В основному даний сорт використовується для одиночної посадки. Найбільш часто можна побачити вербу Понтийську, яка має незвичайний вигляд.

Від одного кореня може розходитися відразу кілька стовбурів, але при цьому вони з'єднуються в одну округлу крону. Найменшим представником середньорослі сорти стала верба гостролиста. В середньому доросле дерево досягає висоти 8 м. Його переважно садять посеред зеленої галявини або в центрі композиції з чагарниками.

3.Особливо популярною стала верба "плакучий гном", яка є низькорослим деревом. Такий варіант ідеально підходить для оформлення невеликих водойм. Все тому, що виростає не більше 3,5 м у висоту, а крона має правильну форму зі звисаючими гілками.

4. Уваги заслуговує верба "Пам'яті Бажова" - високе дерево до 14 м. У перші роки зростання крона зберігає форму піраміди і тільки на 10-му році гілки починають в'янути. Цей різновид має яскраво-червоні пагони, які неймовірно красиво виглядають в зимовому сезоні.

5. Низькоросла верба також підходять для ландшафтного дизайну. "Кулястий карлик" - це невисоке дерево з округлою кроною і яскравими пурпуровими пагонами. У деяких випадках його використовують для вирощування бонсая.

Кортадерія або інша назва пампастна трава вирізняється з будь-якого садового дизайну. Довге листя згинається, а тонкі квітконоси залишаються прямими.

Ця злакова рослина може досягати 2,5 м висоти, підносячись над іншими рослинами в саду. Її суцвіття підходять для складання зимового букета.

Зараз ви читаєте новину «Верба в ландшафтному дизайні: 5 незвичайних видів для саду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути