понеділок, 25 лютого 2008 15:38
Микола Рябчук
Микола Рябчук
Микола Рябчук

Мавпи нам допоможуть

 

Мої університетські колеги Ліна і Джо живуть на околиці Едмонтона — серед чагаристих лісів та болотистих озерець, на яких у березні перепочивають дикі гуси дорогою далі на північ.

Ліна і Джо вирощують коло хати квіти, а також, задля розваги, всіляку городину. Довколишні звірі виявляють помітний інтерес до їхньої сільгоспдіяльності. Зайці обгризають кору дерев, єноти перекидають у гаражі реманент, а олені витоптують грядки, ще не видзьобані птахами. Ліна і Джо приймають усе це покірно, бо переконані: то не звірі та птахи вторгаються в їхні законні володіння, а навпаки, це вони, люди, незаконно загарбують у птахів та звірів їхню лісову-лугову-польову територію.

Інша наша колега, Соня Ґош із Індії, рішуче не приймає їхнього пацифізму. Час до часу вона підсовує Ліні та Джо газетні вирізки з апокаліптичними оповідями про нашестя кенгуру в Австралії, слонів в Ассамі, тигрів у Раджастані та незліченних мавп у її рідній столиці Нью-Делі.

— Ви просто не уявляєте, що це таке! — каже Соня. — Вони громлять помешкання, кусають дітей, дебоширять у лікарнях і навіть, буває, висмикують трубки живлення в палатах інтенсивної терапії!

Мер випав зі свого балкона

Я розумів її аргументи, але й розумів логіку Ліни та Джо. Тож певний час займав нейтральну позицію в їхніх дискусіях. Але якось Соня підсунула нам чергову інформацію. Мер їхнього міста, 52-літній Савіндер Сінґх Баджва, випав зі свого балкона, намагаючись прогнати чотирьох мавп, які заважали йому читати газету.

— Тільки мавп нам у Києві й не вистачає! — заявив я.

— Жартуєш! — не повірила Соня.

— Ні, — я твердо стояв на своєму. — Якщо нас у Києві хтось і порятує, то лише мавпи!..

Зараз ви читаєте новину «Мавпи нам допоможуть». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути