четвер, 04 серпня 2022 02:11

Спецтема: Війна Росії проти України

ЗСУ в Чорнобаївці знищили один з пунктів управління Чорноморського флоту

ЗСУ в Чорнобаївці знищили один з пунктів управління Чорноморського флоту
Росіяни знову зазнали поразки під Чорнобаївкою. Фото: Укрінформ

В Чорнобаївці Херсонської області знищений пункт управління 22-го армійського корпусу берегових військ Чорноморського флоту РФ.

Активізувалася ворожа авіація. Двічі парами літаків штурмової авіації Су-25 атаковано населені пункти Бериславського району. Гелікоптерними парами ворог п'ять разів атакував наші позиції. Втрат немає, повідомляє пресслужба Оперативного командування "Південь" в Facebook.

Південну околицю Костромки було обстріляно реактивною системою залпового вогню "Град". Одна особа загинула, одна поранена, пошкоджено три приватних будинки та лінії електропередач.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За гроші були коригувальниками вогню: на Одещині та Івано-Франківщині зловили агентуру ФСБ

Ворог намагався вести штурмові дії за двома напрямками: Білогірка-Андріївка та Сухий Ставок-Біла Криниця. Успіху не мав, ретирувався.

"Нашою армійською авіацією нанесено два удари по опорним пунктам ворога в районах Благодатного і Правдиного", – повідомили в ОК "Південь".

Втрати ворога: 31 окупант, танк Т-72, гаубиці "Гвоздика" і "Мста-Б", два міномети, три одиниці броньованої та автомобільної техніки і один безпілотник-розвідник.

В Чорному морі корабельне угруповання ворожого флоту змін не зазнало. Продовжує укриватися в ракетнобезпечних районах та тримати напоготові два ракетоносці із 16 ракетами і три великих десантних кораблі.

Російські окупанти втратили можливість вести великі наступальні операції, адже відчувають проблеми в кадрах.

Ворог змушений перекидати свої сили з Донбасу на Херсонський та Запорізький напрямки, бо боїться контрнаступу української армії.

Зараз ви читаєте новину «ЗСУ в Чорнобаївці знищили один з пунктів управління Чорноморського флоту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути