пʼятниця, 04 квітня 2014 11:52

У Львові стартує фестиваль "Японська весна"

У Львові стартує фестиваль "Японська весна"

Сьогодні, 4 квітня, відбудеться відкриття днів культури Японії у Львові "Японська весна". Фестиваль триватиме з 4 до 6 квітня. Організатором фестивалю є Українсько-Японський Центр НТУУ КПІ за підтримки Посольства Японії в Україні та Львівської Міської Ради. Головний партнер – ГО "Форум видавців". Львів є першим містом, де Українсько-Японський Центр проводить заходи.

У рамках фестивалю заплановано безліч різноманітних майстер-класів, лекцій та культурних атракцій. Усі заходи є безкоштовними.
"Основною метою діяльності нашого центру є поширення та взаєморозуміння культур Японії та України. Центр планує організовувати різні заходи по всій Україні. А Львів є таким першим містом. Бо ми вважаємо його особливим містом з багатьма цікавими місцями.

Відкриття фестивалю відбудеться 4 квітня концертом "Японські барабани" гурту з Франції "Цунаґарі Тайко", що у перекладі "барабани, що об'єднують". Цікавою подією буде виготовлення рисових кульок мочіцукі 5 квітня в обідній час, з 14:00 год. Усі учасники зможуть власними руками виготовити рисові кульки і скуштувати їх. У Львові є чимало виставок і музеїв, арт-галерей і арт-кафе, де під час нашого фестивалю будуть проводитися виставки і демонстрації. Родзинкою фестивалю буде фотовиставка у Мистецькому об'єднанні "Дзиґа", на якій представлені роботи, що ілюструють великий японський землетрус, трагедію, що відбулась 3 роки тому. Цікавими будуть не лише фотографії, представлені на фотовиставці, але і саме послання від автора цих фотографій. Сьогодні це послання від японців для українців, які також пережили велику трагедію. Бо ми вдячні, що ви співпереживали разом з нами. Цей фестиваль є своєрідною подякою Японії для всіх українців", - розповіла координатор "Українсько-Японського Центру НТУУ"КПІ" Фурукава Мідзухо.

Під час фестивалю, з 4 до 6 квітня, передбачено чимало цікавих лекцій. "Львів'яни зможуть прослухати лекції викладачів Національного університету "Львівська політехніка" та Львівського національного університету імені Івана Франка, які плідно працюють у галузі японістики. На одній з лекцій можна буде послухати вірші японською та українською мовами. Японською декламуватимуть вірші студенти ЛНУ ім. І. Франка. Метою лекції буде своєрідне розуміння душею українців цих віршів в оригіналі", - поділилася представник "Україна-Лаб" Шімада Томоко.

Зараз ви читаєте новину «У Львові стартує фестиваль "Японська весна"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути