Ексклюзиви
пʼятниця, 14 березня 2014 15:03

"Правий сектор" — це не колекторська контора. Ми нічого не "вибиваємо" — юрист

"Правий сектор" — це не колекторська контора. Ми нічого не "вибиваємо" — юрист
Андрій Петришин

На оприлюднений номер "Правого сектора" Львівщини продовжують надходити скарги і повідомлення про зловживання посадових осіб. Щодня - більше десяти. Повідомляють в інформаційній службі руху.

"Скаржаться на сільських голів, прокурорів, міліцію, жеки, - розповідає юрист Андрій Петришин, який займається юридичним супроводом в організації. - Був дзвінок із Донецька. Чоловік розповідав, що родичі Януковича відібрали у нього бізнес. Люди готові називати свої імена, мають документи. Якщо говорять анонімно, звернення також реєструємо."

Зареєстровані звернення організація скеровує в центральний штаб у Київ. Збирає доказову базу. Аналітична група перевіряє інформацію До неї входять юристи, журналісти, психологи, колишні правоохоронці.

"Головне - навчити людей діяти самостійно, - каже юрист. - Якщо сільський голова ображає селян, вони мають зорганізуватися і виступити проти. А ми будемо їхнім тилом. Самі не стукаємо у двері корупціонерів. Хочемо роз'яснити людям, що "Правий сектор" - це не колекторська контора. Ми нічого не "вибиваємо". Лише збираємо інформацію для офіційного розслідування і люстрації. Гарячу лінію зробили, щоб дізнатися про людей при владі - хто є хто."

Активісти кажуть, що служба "гарячої лінії" працює на волонтерській основі, плюс є пожертви прихильників.

"Люди готові вдень працювати на роботі, а ввечері - на громадських засадах для добробуту країни, - стверджує Петришин. - Переважно приходять люди інтелектуальної праці, або підприємці, які можуть розпоряджатися своїм часом. Гроші отримуємо від благодійних внесків у скриньку на Майдані, що в центрі Львова. У трагічні моменти туди вкидали по кілька десятків тисяч гривень на день. Зараз - тисячу-дві на добу. Розмови про централізоване фінансування не ведуться. Не хочемо бути фінансово залежними".

Зараз ви читаєте новину «"Правий сектор" — це не колекторська контора. Ми нічого не "вибиваємо" — юрист». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути