вівторок, 06 серпня 2019 10:40

Помер професор технічного університету

Помер професор технічного університету
помер Микола Нестеренко. Фото: Today.ua

5 серпня в Полтаві у віці 62 роки помер Микола Нестеренко — доктор технічних наук, професор, завідувач кафедри будівельних машин та обладнання, відмінник освіти України.

Про це повідомили на сайті Полтавського національного технічного університету імені Юрія Кондратюка.

Микола Петрович народився в Новомиргороді Кіровоградської області.

З 1974 по 1979 навчався в Кіровоградському інституті сільськогосподарського машинобудування за спеціальністю "Будівельні та шляхові машини й устаткування". З 2006 по 2008 роки у Полтавському національному технічному університеті імені Юрія Кондратюка отримав диплом перепідготовки за спеціальністю "Обладнання нафтових і газових промислів".

З квітня 1987 року Микола Петрович працював у ПолтНТУ, де пройшов шлях від молодшого наукового співробітника до професора кафедри будівельних машин і обладнання. Упродовж 1984 – 2006 рр. був деканом електромеханічного факультету, з 2006 по 2012 роки — деканом факультету нафти і газу, 2014 року став деканом будівельного факультету.

1992-го захистив кандидатську дисертацію з теми "Розроблення та впровадження уніфікованого ряду віброплощадок". 2013 року — докторську дисертацію з теми "Синтез вібраційних установок з просторовими коливаннями для формування залізобетонних виробів"

Микола Петрович був науковим керівником конструкторського бюро "Вібротехніка", основний напрям діяльності якого — проектування та дослідження вібраційного устаткування для виробництва збірного залізобетону, що дозволяло здійснювати технічне переоснащення цехів на заводах залізобетонних виробів. За напрямком діяльності КБ "Вібротехніка" захищено дві докторські та дев'ять кандидатських дисертацій, результати наукових досягнень постійно апробувалися на університетських, всеукраїнських і міжнародних конференціях.

Микола Нестеренко написав понад 100 наукових публікацій, його технічні ідеї захищені десятками авторських свідоцтв та патентів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Віллі Токарєв помер від раку

1 серпня 2014 року в Києві помер один з найвідоміших білоруських футболістів Валентин Белькевич. На той момент йому було 41 рік, причина смерті - тромб, що відірвався.

Зараз ви читаєте новину «Помер професор технічного університету». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають
Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути