четвер, 01 серпня 2019 22:44

У Валентина Белькевича відірвався тромб

У Валентина Белькевича відірвався тромб
Белькевич був майстром останнього пасу

1 серпня 2014 року в Києві помер один з найвідоміших білоруських футболістів Валентин Белькевич. На той момент йому було 41 рік, причина смерті - тромб, що відірвався.

Кар'єру Белькевич починав в мінському "Динамо", з яким чотири рази ставав чемпіоном Білорусі (1992-1995 роки) і двічі виграв Кубок країни (1992, 1994 роки). У 1995 році став кращим футболістом країни.

У 1996 році він перебрався до київського "Динамо" і в подальшому став семиразовим чемпіоном України.


Після розставання з київським "Динамо" в червні 2008 року Белькевич підписав річний контракт з азербайджанським клубом "Інтер". Отримавши в січні 2009-го тренерську ліцензію "А", за взаємною згодою розірвав контракт з "Інтером" і завершив кар'єру гравця.


- Валік не скаржився на самопочуття, а в ту ніч взагалі нічого не боліло, - згадує його вдова Олеся. - В 23.56 я вийшла на балкон (чітко запам'ятала час, тому що мені якраз зателефонувала приятелька). А буквально через мить почула неприродний хрип. Коли вбігла в кімнату - погляд чоловіка був вже порожній. Швидка приїхала швидко, намагалися щось зробити години дві. Я згадала в той момент "Отче наш", хоча не особливо побожна.


Окрім футболу пристрастю Валіка була рибаловля, але і вона не врятувала його від депресії.

Вдова футболіста розповідає, що останні місяці стали важкими для екс-капітана київського "Динамо":

- У Валентина закінчився тренерський контракт з молодіжною командою "Динамо". Він дуже важко це переживав. У нього був такий ж стан, як колись під час ігрової дискваліфікації (в 1994 році. - Прим. Авт.). Але якщо про той період його життя я знаю тільки з розповідей друзів, то цю ситуацію бачила своїми очима. Це була жахлива депресія. Він не переживав так, навіть коли закінчив кар'єру! Що я тільки не робила, щоб витягнути його з цього стану: в 5 ранку ми прокидалися на риболовлю, купили кота (це на додачу до наших трьох собакам), часто їздили в сільський будинок.

- Це не була образа на "Динамо". Але футбол був повітрям Валентина, і в якийсь момент він залишився без нього. Як правильно сказав мій брат після смерті Валіка: "У людини забрали м'яч" - додає Олеся. - Це тривало два місяці - в червні-липні, поки я нарешті не переконала чоловіка поїхати на базу, розмова з керівництвом відбувся, і все начебто налагоджувалося. Але сталося непоправне.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Унікальний спортсмен помер у 34 роки

Будучи капітаном київського "Динамо", Белькевич чотири сезони поспіль ставав кращим футболістом чемпіонату України за оцінками газети "Команда", а за підсумками 2001 і 2003 років Валентина називали найкращим гравцем української ліги його колеги - футболісти і тренери клубів елітного дивізіону. В результаті опитувань газети "Український футбол" Белькевич тричі визнавався кращим легіонером в чемпіонаті України.

Зараз ви читаєте новину «У Валентина Белькевича відірвався тромб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути