Ексклюзиви
неділя, 13 квітня 2014 05:00

Учора на Полтавщині трапилося подвійне вбивство, котре вже розкрили

12 квітня о 3 годині ночі в міліцію Миргорода надійшло повідомлення, що на вулиці Довге Озеро, біля магазину "Островок", з тяжкою травмою голови виявлено чоловіка, 37-річного мешканця міста Полтава. По дорозі до лікарні він помер у кареті швидкої допомоги. На місце події виїхала оперативно-слідча група.

"В той час, коли слідчі та оперативники працювали на місці події і відпрацьовували всі версії жорстокого вбивства, до службового автомобіля "чергової частини" підбіг 24-річний чоловік із закривавленим обличчям і повідомив, що щойно невідомі молодики сіли до його автомобіля "ВАЗ - 2109" з позначкою "таксі". Як тільки він рушив – зловмисники напали на нього, вдаривши по голові гострим кінцем викрутки. На щастя, йому вдалось раптово зупинити автівку, вискочити з салону та втекти. А на викраденому "таксі" далі поїхали самі нападники" - пояснює Лариса Петренко із Миргородської міліції.

Отримавши інформацію від пораненого таксиста, оперативники кинулись наздоганяти правопорушників. За кілька хвилин міліціонери побачили викрадений автомобіль, який набирав швидкості, прямуючи на виїзд з міста. Побачивши позаду міліцейську машину зловмисники вискочили із вкраденого автомобіля і кинулися тікати. Одного із зловмисників правоохоронцям вдалось затримати. Його доставили в міліцію для дачі показів.

"Вже через незначний проміжок часу до міліції знову надійшла страшна звістка. Бездиханне тіло 44-річного миргородця було виявлено місцевим жителем в недобудованому будинку міста Миргород на вулиці Комарова, 3. Оглянувши в обох випадках місце події, слідчо-оперативна група дійшла висновку, що в місті скоєно два вбивства. Про це свідчили криваві плями на землі та характер нанесення тілесних ушкоджень.

В обох потерпілих були виявлені тяжкі травми голови не сумісні з життям, а біля тіл – закривавлене каміння. Найперша версія, яку висунули слідчі та оперативники, це вбивство з метою пограбування"– пояснює Лариса Петренко. При перевірці даної версії та допитуючи 17-річного нападника на таксиста, працівникам карного розшуку вдалось відтворити картину всіх трьох злочинів.

Як з'ясувалось, будучи "напідпитку", після вчинення вбивства 44-річного чоловіка двоє 17-річних молодиків вирішили виїхати з міста і "переховатись". Але грошей на потяг у них не було. Тоді, не довго думаючи, зловмисники вирішили пограбувати першого-ліпшого і натрапили на 37-річного миргородця, який спокійно йшов вулицею, нічого не підозрюючи. Один із нападників підбіг до чоловіка ззаду, збив з ніг, а інший почав бити каменем по голові, аж поки не впевнився, що чоловік помер. Понишпоривши по кишенях вбитого нападники нічого цінного не знайшли.

Тоді вони вирішили напасти на таксиста, який у цей час знаходився неподалік місця скоєння другого вбивства. Скоріш за все, його чекала така ж участь, як і двох попередніх жертв. Та на щастя чоловікові вдалося втекти. Відібравши чужий автомобіль, молодики прагнули якомога швидше втекти з міста. Однак цьому завадили працівники міліції. На даний час двоє 17-річних підозрюваних у подвійному вбивстві та нападі на таксиста затримані. Відкрито кримінальні провадження за частиною 2 статті 115 (умисне вбивство) та частиною 3 статті 289 Кримінального Кодексу України (незаконне заволодіння транспортним засобом). Санкції даних статей передбачають покарання від 10 до 15 років позбавлення волі.

Зараз ви читаєте новину «Учора на Полтавщині трапилося подвійне вбивство, котре вже розкрили». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути