Ексклюзиви
четвер, 29 серпня 2024 11:31

Спецтема: Війна Росії проти України

Зрадники в орендованих квартирах Києва зробили "спостережні пункти" РФ
7

Контррозвідка Служби безпеки зірвала нову спробу РФ створити власні агентурні осередки у Києві, Полтаві та Чернігові.

Затримали агентів ГРУ, які організували "спостережні пункти" в орендованих квартирах Києва, щоб коригувати обстріли, повідомила 29 серпня пресслужба СБУ.

"У столичному регіоні зловили старшого агента ГРУ та одного з поплічників. Затриманими виявились двоє мешканців Київщини, які за гроші почали працювати на російську спецслужбу. За вказівкою окупантів фігуранти коригували ракетно-дронові атаки РФ і готували підпали електропідстанцій і службових авто ЗСУ. Для виконання завдань зловмисники облаштували спостережний пункт в орендованій квартирі київської багатоповерхівки з панорамою на потенційні цілі - об'єкти критичної інфраструктури", - сказано в повідомленні.

СБУ затримала агентів РФ
Фото: СБУ
СБУ затримала агентів РФ
СБУ затримала агентів РФ
СБУ затримала агентів РФ
СБУ затримала агентів РФ

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Співробітник Укрзалізниці шпигував на найгарячішому напрямку фронту

У цьому помешканні агенти встановили відеокамери з програмою віддаленого доступу, яка дозволяла ГРУ стежити за вулицями Києва у режимі онлайн. У такий спосіб ворог сподівався зафіксувати наслідки повітряних ударів по місту та виявити вогневі позиції ППО для коригування нових атак.

З аналогічним завданням диверсійна група виїжджала до Полтави і Чернігова. Там вони спочатку проводили дорозвідку поблизу енергооб'єктів, а потім планували створити власні осередки в обох містах.

"Для цього намагалися вербувати місцевих жителів, які шукали легких грошей. Відповідні оголошення фігуранти розміщували у профільних Телеграм-каналах, підконтрольних спецслужбі РФ. Ще одним завданням для нових учасників російської агентури були підпали службових авто співробітників ТЦК та силових трансформаторів у трьох регіонах України. Служба безпеки завчасно викрила організатора агентурної мережі та його поплічника і затримала їх", - звітує відомство.

Під час обшуків у фігурантів вилучено відеопристрої, телефони та сім-карти із доказами підривної діяльності на користь Росії.

Обом затриманим повідомили про підозру. Додатково кваліфіковано злочинні дії організатора ворожої групи.

Зловмисники перебувають під вартою. Їм загрожує довічне ув'язнення з конфіскацією майна.

Служба безпеки нейтралізувала у Херсоні агентурну групу ФСБ. У результаті спецоперації в місті затримано трьох учасників ворожого осередку, які діяли окремо один від одного, але "замикалися" на єдиного куратора з РФ, повідомила 16 серпня пресслужба СБУ.

Зараз ви читаєте новину «Зрадники в орендованих квартирах Києва зробили "спостережні пункти" РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути