Ексклюзиви
субота, 12 квітня 2014 19:30

У Львові відкрили святковий ярмарок. Програма святкування Великодня
11

Фото: Ольга Швед

12 квітня у Львові на проспекті Свободи відкрили Великодній ярмарок. Близько сотні святково стилізованих дерев'яних будиночків розмістили  вздовж усієї алеї. Учасниками ярмарку є народні майстри, приватні підприємці та організації, майстри народного промислу, писанкарі, гончарі, різьбярі, майстри художніх виробів зі скла,шкіри, бісеру, металу. А також кондитери і ресторатори.

Також при Ярмарку відкрили "Великодню майстерню", де проводять безкоштовні майстер-класи з писанкарства, гончарства, ковальства, гутництва, кераміки, лялькарства, вишивки, ткацтва, соломо- і травоплетіння, малярства від майстрів з різних міст України.

Світлий Великдень – родинне свято, тому саме у місті Лева найкраще відчути цю атмосферу, бо ж відомо, що тут родинний дух витає у кожному з численних храмів, на кожній площі і вулиці, на яких у дні Великодня відбуваються фольклорні свята, виставки, концерти, театралізовані дійства.

Фестиваль Писанок у Львові (1-27 квітня)

Цьогоріч львів'яни та гості знову зможуть взяти участь у різноманітних мистецьких та інтерактивних заходах, серед яких акція "Полювання на Писанки" (1-12 квітня). У закладах міста буде заховано авторські півметрові писанки, а учасники акції (це можете бути Ви!) за допомогою карти з переліком закладів, знаходять писанки та отримують унікальний штамп від кожного закладу. В рамках Фестивалю Писанок на площі Ринок буде запрезентовано "Галерею мистецьких Писанок" (13-21 квітня). Експозицію складуть більше півсотні мистецьких півметрових писанок, створених спеціально до фестивалю.

"Великдень в Гаю" (13 - 21 квітня)

У Музеї народної архітектури та побуту "Шевченківський гай" щорічно відбуваються народні забави, де львів'яни та гості міста можуть ознайомитись з традиціями весняного циклу нашого регіону та безпосередньо взяти участь у великодніх забавах. "Великдень в Гаю" – це місце зустрічі родин, давніх друзів, усіх, хто вважає себе львів'янином та гостей міста.На відвідувачів фестивалю чекають майстер-класи з писанкарства та традиційні великодні забави для дітей та дорослих. Серед них - "Кривий танець" (безперервний танець, що тягнеться центральною алеєю музею); конкурс "Писанка для милого", Майстерня автентичного танцю, атракціон "Гойдалки". На головній сцені протягом всього дня будуть звучати веснянки та гаївки, проводитимуться конкурси, забави та аукціон писанки. Також на гостей фестивалю чекають виступи фольклорних та хореографічних колективів та естрадних виконавців.

Усіх охочих вчитимуть малювати писанки, робити великодні пташки та коники, а також познайомлять із мистецтвом виготовлення свічок ручної роботи, розповідатимуть про орнаменти та значення великодніх символів. Під час роботи фестивалю від площі Адама Міцкевича до Шевченківського Гаю буде організовано трансфер у вигляді автобусів, які матимуть лише дві зупинки. Трансфер буде платним, але, як зазначили організатори, автобуси комфортні та не будуть зупинятись на зупинках по дорозі до Музею.


Акція "ВДВІЧІ БІЛЬШЕ ЛЬВОВА!" (19-20, 26-27 квітня)

Учасники: заклади розміщення (готелі, хостели, апартаменти). Заклади харчування беруть участь в якості приємного бонусу для гостя:)
Суть акційної пропозиції для готелю: обов'язкова умова акції - бронювання двох діб в готелі. Третю та четверту добу гість отримує безкоштовно.
Заклади харчування пропонують певний перелік напоїв та страв з асортименту за принципом "1=2" (до прикладу, замовляючи каву – Ви отримуєте шматок торта або ще одну каву безкоштовно).

У 18 Дитячих клубах від 24 березня проводять школу писанкарства, де дітей навчають, як традиційним, так і новітнім технікам розпису писанок. В суботу, 12 квітня, у Франківському районі проходитиме фестиваль "Божі писаночки". З 18 до 25 квітня у церкві Всіх Святих Українського Народу проходитиме виставка великодніх робіт вихованців Дитячих клубів Залізничного району. Ці та багато інших заходів будуть проходити за участю УДЮМКів Львова під час Великодня.

 

Зараз ви читаєте новину «У Львові відкрили святковий ярмарок. Програма святкування Великодня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути