середа, 09 квітня 2014 17:02

Батальйон з "Національної гвардії" місяць не відпускають додому

Батальйон з "Національної гвардії" місяць не відпускають додому

Приписники, що прибули на тренування до "Національної гвардії" ще 14 березня, замість обговорених двох тижнів знаходяться на полігоні у Нових Петрівцях уже майже місяць, розповів Gazeta.ua по телефону один із добровольців, Єгор Превір:

"Живемо посеред поля у дірявих армійських наметах-шатрах. Всередині поставили розкладушки, покидали трухляві матраци і тоненькі ковдри. Хто взяв з дому мило чи туалетний папір, чи змінну білизну, з тим і є. Навіть форму нам видали через три години після того, як ми почали тренуватися. До того бігали у спортивних костюмах, потім дали мінімальний набір, аби не позоритися перед журналістами на під час присяги. Літній комплект - брюки і сорочка, головний убір, тільняшка, черевики. Ні перчаток, ні курток, тепер мерзнемо: то сонце вийде, то холодно", - під час розмови Єгор кашляє, у слухавку дує вітер. Превір був на Майдані з 30 листопада - у ніч розгону Майдану був одним із постраждалих. Під час навчання в інституті проходив навчання на військовій кафедрі.

"Коли приїхали, підписували контракт. Там значилося: ми сумлінно виконуємо обов'язки, держава забезпечує матеріально-технічну базу. Насправді ж, нічого від держави немає. Після двох тижнів ніякі тренування уже не ведуться - нема набоїв. Останніми вистрілили, коли приїздило начальство: Аваков, Турчинов. Всі стріляли куди попало: хто цілить в мішені, хто ні, головне - створити видимість підготовки. Ті набої були виділені за гроші Майдану, там Парубій щось передавав. Навіть місячний оклад резервіста "Нацгвардії", який нам обіцяли, досі не видали".

Деякі хлопці, за словами Єгора, порозривали контракти і поїхали додому:

"Чоловіків 45-50 років відсіювали, бо це - граничний вік. Кажуть: сьогодні ви ще придатні, а завтра, припустимо, у вас День народження, і по віку вже не підходите. Коли приїхали, нас було 600 осіб, зараз лишилося близько половини. Люди тут тримаються лише на патріотизмі.10 квітня має розпочатися підготовка нового складу, тобто, вони фактично мають зайняти наше місце. Але нас поки ніхто не відпускає. Коли питаєм, що з нами буде, відповідають: почекайте до понеділка. Понеділок проходить, кажуть - чекайте ще. У людей лишилася робота, сім'ї, навчання".

Крім того, за словами Превіра, на території частини діє цензура для журналістів.

"Не хочуть пускати тих журналістів, які акцентують увагу не лише на патріотичному вихованні, а й на критичних умовах і антисанітарії. ЗМІ висвітлюють діяльність "Національної гвардії" лише у патріотичному ракурсі: на фоні БТРів, щоб подобалося керівникам частини і була гарна картинка для глядачів".

Зараз ви читаєте новину «Батальйон з "Національної гвардії" місяць не відпускають додому». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути