Ексклюзиви
понеділок, 07 квітня 2014 11:31

У Львові незрячі вивчають англійську мову

У Львові незрячі вивчають англійську мову

У Львові громадяни з порушеннями зору Львівської організації УТОС вивчають розмовну англійську мову. Так, з підопічними з жовтня 2013 до червня 2014 року займається волонтер зі Словаччини Владімір Салай, повідомила прес-служба Львівської міської ради.

"Необхідність проведення таких курсів стала особливо актуальною після того, як молоді люди з вадами зору, члени Львівської територіальної первинної організації УТОС, стали учасниками міжнародного проекту за програмою "Молодь в дії" і відчули брак комунікації з іноземними партнерами через незнання англійської мови. Хоч і цей курс закінчується наприкінці травня, однак, ми все ж маємо надію на продовження цієї ініціативи, на підтримку нових волонтерів і на продовження започаткованих занять", - повідомила керівник Львівського обласного осередку УТОС Любов Кукуруза.

Українське товариство сліпих засноване в червні 1933 року. Сьогодні організація складається з 25 осередків обласного рівня. Метою діяльності організації є захист інтересів інвалідів по зору, інтеграція їх у суспільство, соціально-трудова, побутова, медична та психологічна реабілітація.

"З кожним роком процеси у світі глобалізуються і, відповідно, постає необхідність у тісній комунікації з представниками різних країн. Власне мова, як основний засіб комунікації, об'єднує однодумців, як наслідок їх зусилля для вирішення суспільних викликів. Ми можемо тільки вітати такі ініціативи неурядових організацій і закликати волонтерів зголошуватись для реалізації цієї ідеї, аби вона могла продовжитись в майбутньому", - повідомив в. о. начальника управління соціального захисту Львівської міської ради Ігор Кобрин.

Зараз ви читаєте новину «У Львові незрячі вивчають англійську мову». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути