Ексклюзиви
четвер, 03 квітня 2014 15:18

У Львові – місяць заходів на підтримку дітей-аутистів
6

Фото: Ірина Середа

Впродовж квітня у Львові будуть відбуватися заходи, спрямовані на інформування людей про аутизм та підтримку школи-інтернату, де навчаються діти-аутисти. Акція розпочалась 2 квітня на площі Ринок, де кілька десятків людей утворили блакитну стрічку – символ Міжнародного дня інформування про аутизм.

Більшість людей прийшли на акцію в блакитному одязі, з блакитними аксесуарами чи манікюром. І тримаючи в руках блакитні повітряні кульки утворили символ "Блакитної стрічки".

Після цього на другому поверсі мистецької галереї "Дзиґа" (вул. Вірменська, 35) відкрили виставку фотографій "Просто Трохи Інші". Вона також присвячена темі аутизму.

"Просто Трохи Інші" – це портрети дітей-аутистів, які зробив львівський фотограф Костя Бєглов у середній загальноосвітній школі-інтернаті "Довіра" (вул. Короленка, 1). Саме там діти з таким діагнозом можуть отримати повну середню освіту.

Експозиція включає 14 портретів. Оглянути її можна у "Дзизі" до 30 квітня, потім її перемістять до Палацу мистецтв (вул. Коперника, 17). Там буде представлено 60 робіт фотографа. Разом з тим, тут заплановані інші тематичні культурні заходи – концерти, виступи дітей тощо. Наразі відвідувачі "Дзиґи" мають можливість зробити благодійний внесок на оновлення спортивного майданчика в школі "Довіра".

Окрім цього, сьогодні львів'яни у соціальних мережах активно долучаються до флеш-мобу "Львів у блакитному", завантажуючи свої фото в блакитному одязі з відповідним хештегом. Таким чином люди висловлюють підтримку аутистам.

Крім цього, організатори акції закликали власників кафе та ресторанів 2 квітня змінити освітлення літніх майданчиків на синє – на знак підтримки дітей з аутизмом. У цілому світі саме у квітні відбувається акція "Go blue for autism", учасники якої вдягають блакитне, а найкращі будівлі Барселони, Відня, Парижу та інших міст підсвічують в цей день синім світлом; організовують забіги та марафони у костюмах смурфів (персонажі мультфільму синього кольору), пекарні випікають тістечка зі синім кремом.

Крім цього, 10 квітня на 18:30 в антикафе "CoMMuna" (вул. Галицька, 1) у межах проекту "Вуличний Університет" відбудеться лекція на тему аутизму, яку проведе відомий психотерапевт Олег Романчук.

Також 26 квітня в офісі "Видавництва Старого Лева" (вул. Лемківська, 15-а, район Палацу культури ім. Хоткевича) відбудеться гаражний розпродаж, під час якого можна буде придбати книги за видавничими цінами, фотографії проекту "Просто Трохи Інш", а також отримати автограф улюбленого автора та послухати добру музику. Отримані від продажу кошти також скерують на спортмайданчик та інші потреби школи-інтернату "Довіра". Зокрема, вихованці школи потребують "кімнати соціалізації", сенсорного екрану "Світ у долонях" та інших сертифікованих програм і обладнання для навчання та реабілітації.

Зараз ви читаєте новину «У Львові – місяць заходів на підтримку дітей-аутистів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути