вівторок, 14 травня 2019 18:06

У центрі Полтави "заспівають" мовою жестів

У центрі Полтави "заспівають" мовою жестів
У центрі Полтави станцюють люди з інвалідністю. Фото: 34.ua

15 травня у центрі Полтави влаштують перший спортивно-масовий захід для людей з інвалідністю.

Про це повідомила організаторка Ірина Твердохліб, керівник Полтавського закладу-центру фізичного здоров'я населення "Спорт для всіх".

Перший інклюзивний спортивно-масовий захід "Без бар'єрів" розпочнеться о 13:00 в Корпусному парку. На 5 локаціях проходитимуть спортивні та просвітницькі події.

На одній із локацій проведуть танцювальний флешмоб. Танцюватимуть усі учасники, а люди з порушеннями слуху "співатимуть" мовою жестів. Також пройдуть змагання з дартсу, тенісу, армреслтінгу, настільних ігор, боулінгу тощо. Ветерани АТО проведуть заняття з патріотичного виховання. Познайомлять із собакою, яка має травму хребта та пересувається на візочку. Навчатимуть надавати першу медичну допомогу та роскажуть, як правильно пересуватися на велосипеді і переходити дорогу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У школах збільшили кількість інклюзивних класів

На захід запрошені дошкільні заклади та школи, інтернати Полтавщини, студенти, мешканці геріатричних пансіонатів, будинків для осіб з інвалідністю, представники громадських організацій та гості міста.

В Умані вчителька з вокалу об'єднала батьків особливих дітей в громадську організацію. Для них шукає безкоштовні квитки, організовує різні творчі заходи. Про це Gazeta.ua розповідає Тетяна Мануйлова з Луганської області. Вона з родиною переїхали до Умані у 2015 році та створила громадську організацію "Шлях добра".

Зараз ви читаєте новину «У центрі Полтави "заспівають" мовою жестів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають
Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути