Ексклюзиви
понеділок, 04 березня 2019 11:06

У центрі Полтави танцями збирали гроші на благодійність
12

Біля театру Гоголя влаштували благодійний концерт
Фото: Світлана БОНДАРЕВА
Біля театру Гоголя влаштували благодійний концерт
Біля театру Гоголя влаштували благодійний концерт
Біля театру Гоголя влаштували благодійний концерт
Біля театру Гоголя влаштували благодійний концерт

Учора в центрі Полтави біля театру імені Миколи Гоголя відбувся благодійний міні-концерт. Збирали кошти для 25-рiчного Владислава Тарана із села Терешки Полтавського району. Хлопець за останній рiк перенiс 4 операцiї на нозi і втратив її повністю.

На площі перед театром виступали Танцювальна сім'я "Спіріт" та школа вуличного танцю "БРО" з Полтави. Зібралися майже сто людей. Захід тривав півгодини. Зібрали 3650 грн. Також невідомий кинув до скриньки конверт із $1 тис.

Лікарі 1,5 року тому діагностували у Владислава Тарана облітеруючий ендартеріїт (запалення артерій кінцівок, яке призводить до некрозу). Кажуть, що захворювання автоімунне. Недуга продовжує прогресувати i Владислав може втратити здоровi кінцівки. Причини цього в Україні встановити не можуть. Треба потрапити до клiнiки за кордоном.

Останню операцію хлопець переніс півтора тижня тому – ампутували повністю ліву ногу.

Минулого тижня небайдужі односельці назбирали у скриньку понад 8 тис. грн. Ці гроші пішли на витрати у лікарні після операції. Щоб зрозуміти причини виникнення хвороби і не допустити її прогресу, хлопець планує поїхати до клініки в Німеччині, де лікарі можуть допомогти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Полтавець вчетверте лягає під ніж — потрібна допомога

"Ми були у лікаря, сказав, що тут лікування нема. Тому збираємо кошти на лікування за кордоном. 3 тисячі євро коштує обстеження, а 10 тисяч - лікування. Плюс дорога. Ось і виходить 15 тисяч євро. Влад вже спілкувався із клінікою та присилав їм діагноз свій", - розповіла Олена Підгрушна.

Активісти зверталися у різні фонди, проте більшість проігнорували, а деякі відповіли, що на день мають по 20 подібних звернень і всі не можуть задовольнити.

Картка Приватбанку: 5168757356995557 (Таран Владислав Олександрович)

4 операції на лівій нозі переніс за останній рік Владислав Таран, який мешкає у селі Терешки Полтавського району. Лікарі не можуть поставити точний діагноз. Кажуть, що це автоімунне. Історію хвороби та як змінилося його життя Владислав розповів журналістам Gazeta.ua.

Зараз ви читаєте новину «У центрі Полтави танцями збирали гроші на благодійність». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Найбільше читають
Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути