четвер, 05 квітня 2018 07:10

Тітушок, які порізали активістів, відпустили під домашній арешт
3

Пораненого Олексу Кобу рятують від втрати крові
Фото: Олега Журавльова

Минув рік від масової бійки під час акції проти забудови арки на вул. Соборності, 27 в Полтаві. Щонайменше троє учасників потрапили до лікарні, двоє - Дмитро Юденко і Олекса Коба - із численними ножевими пораненнями.

"Тривають судові засідання по цій справі. Півроку тому двох тітушок із Кременчука відпустили під домашній арешт, хоча мали б сидіти в СІЗО. Продовжуємо ходити на суди, щоб не було підкупу судді і була об'єктивна оцінка подій. Депутат облради і опосередковано власниця забудови Ірина Степаненко більше не голова атестаційної комісії в поліції, міська влада скасувала сам дозвіл такого будівництва. Поліція запевнила, що охоронна фірма "Скорпіон 2016" вже припинила юридичну діяльність. Поранені хлопці проходять реабілітацію, адже отримали кілька ускладнень. Маємо приклад об'єднання громади, яка виступила проти грошей, влади і тітшок, захистивши свої інтереси", - пояснив Юліан Матвійчук, депутат Полтавської міськради.

Нагадаємо, кореспондент Gazeta.ua був свідком тих подій, коли спочатку була мирна акції із плакатами і кількома протестувальниками.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У арці хотіли побудувати вхід до ресторану - депутат.

Потім приєднались громадські активісти, депутати міськради і журналісти. Через 15 хв. з'явилося підсилення ультрасу (футбольних фанатів. - Gazeta.ua) і націоналістів.

Спробували зруйнувати металеву коробку, якою закрили прохід. Із арки на людей почали випускати сльозогінний газ. Також лили бензин. П'ятеро патрульних спостерігали за кілька метрів.

Після кількох хвилин розмов із представниками забудовників на активістів набігли тітушки в чорному одязі. Били людей, які впали на бруківку, ногами. Були із ножами і палицями. Ударили в ніс патрульного.

Трьох людей госпіталізували "швидкі". Активіст Олександр Коба дістав 11 ножових поранень, одне із них - в легені. Зараз його оперують і стан важкий. Одна операція пройшла, тепер лікарі робитимуть другу. Інший отримав ножем чи кастетом в голову. Двом людям зламали руки.

Спецпідрозділ поліції розігнав бійку.

Більш як тисяча полтавців приєднались до акції. Поліція оточила арку і проводить слідчі дії. Решта мешканців будинку вийшли на вулицю, бо в квартирах не можуть перебувати через сльозогінний газ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Їхні дії - це тероризм" - мер Полтави про блокування активістами роботи міськради.

Утретє полтавці зносять забудову ФОП "Степаненко". 17 березня металеві ворота віднесли до входу в міськраду. Бізнесмени найняли охоронну фірму із Кременчука і заварили вхід до арки міцними металевими листами. Місцеві назвали цю споруду "троянським конем" і "бронепотягом".

Зараз ви читаєте новину «Тітушок, які порізали активістів, відпустили під домашній арешт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути