четвер, 13 квітня 2017 13:44

"Їхні дії - це тероризм" - мер Полтави про перебування активістів у міськраді

"Їхні дії - це тероризм" - мер Полтави про перебування активістів у міськраді
Мамай назвав активістів терористами. Фото gazeta.ua

Міський голова Полтави Олександр Мамай вважає постійне перебування активістів у міськраді тероризмом.

Про це він розповів у коментарі Gazeta.ua під час свята Великодня на Театральній площі міста.

"Ситуацію в країні розкачують то ультраправі, то право-ліві. Комусь вигідна нестабільність. Я звернувся до МВС, СБУ і прокуратури, щоб дали оцінку діям активістів. Вважаю, що вони самі спровокували бійку біля арки. Готувались, бо везли із собою палиці і металеві щити. А захоплення міськради - це справжній тероризм. Здивований, що поліція та інші силовики не реагують згідно із законом. Тільки за один день, коли міськвиконком не працював, нанесено збитків на 150 тисяч гривень. Це тільки урахування заробітної плати людям, які не змогли прийти на робоче місце. А пошкоджені килими, стільці та інше майно порахує спеціальні комісія. За такі безлади хтось має заплатити", - сказав мер.

На вимогу активістів негайно скликати позачергову сесію міської ради Мамай відповів, що вона відбудеться через 2 місяці.

"Сесія буде скликана, але чергова. Маю термін до 27 червня згідно із законом. На вимоги від різних політичних сил не піддамся. Мораторій на МАФи в Полтаві діє. На роботу ходжу, ні від яких терористів не ховаюсь", - додав мер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Під час масової бійки ножами поранено активістів.

5 квітня в Полтаві відбулась масова бійка біля арки на вул. Соборності. В реанімацію потрапили два активісти із численними ножовими пораненнями. Поліція розшукує тітушок із Кременчука, які напали на протестувальників. Їх привіз власник забудови. Люди вимагають заборонити забудову арки. Після протестів активісти оселились у міській раді. Вимагають від Олександра Мамая пояснень щодо забудови і скликання позачергової сесії. Мер жодного разу не вийшов до людей.

Зараз ви читаєте новину «"Їхні дії - це тероризм" - мер Полтави про перебування активістів у міськраді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути