Ексклюзиви
середа, 05 квітня 2017 22:16

Масова бійка за торгову точку: на людей напали тітушки з ножами (оновлено)
12

Полтавці хочуть відкрити арку для проходу місцевим жителям
Фото: Денис Скриль
Представники забудовника розповіли, що мають всі документи на руках
Швидка забирає поранених хлопців

В Полтаві відбулась масова бійка під час акції проти забудови арки на вул. Соборності. Щонайменше троє учасників потрапили до лікарні.

Про це повідомив кореспондент Gazeta.ua.

"Цей прохід до будинку 16 років закритий. Тут торгували газетами і журналами. Але комерсанти при владі вирішили заробити і продали прохід тим, хто захотів побудувати якийсь гендель. Мешканці будинку одразу сказали, що не дадуть такого вчинити. Тричі руйнували те, що набудували бізнесмени. Для 300 жителів будинку маємо тільки вихід зі сторони дитсадка. Ні "швидка", ні пожежники не можуть під'їхати до будівлі. Ми не зупинимось", - розповіла мешканка будинку Анна Федорович.

На початку акції біля закритої арки стояли до десяти людей. Потім приєднались громадські активісти, депутати міськради і журналісти. Через 15 хв. з'явилося підсилення ультрасу (футбольних фанатів. - Gazeta.ua) і націоналістів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чоловіки в балаклавах спалили недобудований кіоск

Спробували зруйнувати металеву коробку, якою закрили прохід. Із арки на людей почали випускати сльозогінний газ. Також лили бензин. П'ятеро патрульних спостерігали за кілька метрів.

Після кількох хвилин розмов із представниками забудовників на активістів набігли тітушки в чорному одязі. Били людей, які впали на бруківку, ногами. Були із ножами і палицями. Ударили в ніс патрульного.

Трьох людей госпіталізували "швидкі". Активіст Олександр Коба дістав 8 ножових поранень, одне із них - в легені. Зараз його оперують і стан важкий. Одна операція пройшла, тепер лікарі робитимуть другу. Інший отримав ножем чи кастетом в голову. Двом людям зламали руки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тітушки зі зброєю напали на блокувальників

Спецпідрозділ поліції розігнав бійку.

Люди повернулись до арки і болгаркою почали спилювати металеві конструкції. Їх атакували сльозогінним газом. Після кількох провокацій тітушки втекли. Трьох із них у протигазах вивели із арки поліцейські і посади в автозак.

"Це тітушки із Кременчука. Ті самі, яких спіймали в Києві кілька місяців тому. Та сама фірма "Скорпіон 2016". Вони зараз сидять у протигазах в арці і вже кілька коробок балонів із газом випустили на людей. Поліція їх виведе і захистить", - розповів правозахисник Василь Ковальчук.

Більш як тисяча полтавців приєднались до акції. Поліція оточила арку і проводить слідчі дії. Решта мешканців будинку вийшли на вулицю, бо в квартирах не можуть перебувати через сльозогінний газ.

Утретє полтавці зносять забудову ФОП "Степаненко". 17 березня металеві ворота віднесли до входу в міськраду. Бізнесмени найняли охоронну фірму із Кременчука і заварили вхід до арки міцними металевими листами. Місцеві назвали цю споруду "троянським конем" і "бронепотягом".

Зараз ви читаєте новину «Масова бійка за торгову точку: на людей напали тітушки з ножами (оновлено)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути