понеділок, 24 квітня 2017 12:09

Школярі розкажуть про те, як економити енергоресурси

Школярі розкажуть про те, як економити енергоресурси

27-28 квітня у львівській спеціалізованій школі "Надія" з поглибленим вивченням предметів еколого-правового профілю проведуть шкільні дні енергії. Це - основний інформаційний захід проекту "Школа енергії 2.0". Події організують за підтримки асоціації "Енергоефективні міста України" у співпраці з Львівською міськрадою.

Мета шкільних днів енергії - презентація результатів щоденного енергомоніторингу в школі проекту, поширення інформації серед інших шкіл міста, підняття рівня обізнаності школярів, передача знань щодо енергоспоживання і поширення набутого досвіду в місцевій громаді, а також зміцнення мереж і співпраці між школами, громадськістю та міськими радами.

Під час шкільних днів енергії заплановані різноманітні заходи, презентації, виступи, інтерактивні ігри, екоквести, відкриті уроки, семінари, показові енергетичні аудити приміщень. За допомогою таких цікавинок юні енергоменеджери поширюватимуть інформацію про те, як управляти енергоспоживанням, економити ресурси і дбати про довкілля.

24 березня 2017-го представники енергокоманди "Надія+" провели тренінг "Записки божевільного енергоаудитора, або як жити енергоощадно" у Першій львівській медіатеці. Школярі розповіли, як заощадити кошти в домашніх умовах, представили конкретні розрахунки у випадку заміни лампочок-жарівок на енергоощадні.

До енергокоманди входять учні 8-х класів. Команда щоденно проводить моніторинг енергоспоживання школи для подальшого аналізу та опрацювання. Для цієї роботи учні опанували програмний продукт uMuni.

Зараз ви читаєте новину «Школярі розкажуть про те, як економити енергоресурси». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути