вівторок, 22 січня 2019 19:09

Ростислав Нагорняк 7 км йшов по сліду озброєних бандитів

Ростислав Нагорняк 7 км йшов по сліду озброєних бандитів

Невдале пограбування, стрілянина, погоня за злочинцями і затримання. Всі ці події сталися в ніч із 20 на 21 січня в селі Конельські Хутори Жашківського району Черкаської області.

"Жінка місцевого підприємця Світлана Харченко прокинулася вночі від шуму, коли хтось ходив під вікнами й намагався відчинити одне з них, – розповідає місцевий житель Сергій. Прізвища не хоче називати. – Світлана відразу подзвонила чоловікові, бо його саме не було вдома. Той підняв на ноги місцеву самооборону. Є в нас чоловіки, які чергують ночами, щоби ніхто із кримінальних гастролерів не заскочив селян зненацька. Одночасно подзвонила в поліцію. Сама підійшла і ввімкнула світло. Заскочені нападники вирішили втекти. Тут саме прибув поліцейський із учасником самооборони. Пішли по слідах".

Старший лейтенант поліції Ростислав Нагорняк ішов за злочинцями понад сім кілометрів засніженим полем. Коли догнав, запропонував здаватися. У відповідь по чоловікові відкрили вогонь. Поліцейський дістав із травматичної зброї поранив одного з бандитів. У нього знайшли пістолет, набої, маску, перчатки та пластикові хомути. Решта членів банди втекли.

Ростислав скрутив пораненого бандита. Його помістили до Жашківської районної лікарні.

Староста Конельських Хуторів Алла Іщенко неабияк налякана ситуацією.

"Наше село далеко від райцентру – 40 кілометрів. Зате близько від траси "Київ – Одеса". Досі такого жахіття в селі ніколи не траплялося. Бандит, якого затримали поліцейські, мав дуже специфічну зовнішність – увесь в наколках, бритоголовий. Люди кажуть, що окрім пістолета в нього вилучили і зашморг. Добре, що в нас є загін самооборони і такий поліцейський, який не побоявся вночі піти в погоню за бандитами".

У Жашківській районній лікарні травмованого бандита вже немає.

"У нього травматичне пошкодження ока", – кажуть у хірургічному відділенні. – Ми відправили його на Черкаси".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сільську раду на Черкащині підірвали керованим вибухом

За словами першого заступника голови Національної поліції В'ячеслава Аброськіна затримання решти учасників банди – питання часу.

Зараз ви читаєте новину «Ростислав Нагорняк 7 км йшов по сліду озброєних бандитів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1634
Голосування Що Вас найбільше дратує у Черкасах?
  • ями на дорогах
  • бродячі собаки
  • мало громадських туалетів
  • хамство в громадському транспорті
  • черги до лікаря
  • калюжі після злив
  • свій варіант в коментарях
Переглянути