Ексклюзиви
понеділок, 19 листопада 2018 14:17

Рівненські євробляхери блокували митницю

Рівненські євробляхери блокували митницю
На місце прибула Патрульна поліція Рівненщини. Фото:svidok.online

У Рівному 19 листопада заблокували регіональну митницю через високі ставки на розмитнення авто.

Активісти під час акції вимагали від чиновників зниження митних ставок на автомобілі, які, за їхніми словами, "зростали без роз'яснення причин протягом 3 тижнів", - пише ТСН.ua.

"Сьогодні блокуємо Рівненськоу митницю, заблоковані грузовий і легковий термінали. Мета акції - скасувати різке і необґрунтуване підняття цін на розмитнення автомобілів. За один день сума розмитнення виросла мінімум на $1 тис.", - повідомив один з активістів Роман Край.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Євробляхери мітингують під стінами парламенту

Близько 30-40 людей зібралися на вулиці Млинівській поблизу посту митниці з метою зустрітися з в.о. керівника митниці Іваном Івановим. Оскільки той до них не вийшов, люди перекрили дорогу, безперервно рухаючись пішохідним переходом.
Як з'ясувалося, збільшення митних ставок, про яке заявляли активісти, ще не відбулося. За даними начальника відділу комунікацій ГУНП Рівненської області Антона Крука, біля митниці зібралися водії та бізнесмени з Рівного та області, які заробляють тим, що переганяють старі автівки з-за кордону, так звані євробляхи.

Під час блокування митниці вони виступили проти правок до Податкового кодексу, які нещодавно ухвалила Верховна Рада. Згідно з ними, кінцева вартість автомобіля під час розмитнення збільшується, водночас ці зміни дозволять узаконити євробляхи, які зараз їздять дорогами України в порушення законодавства. Ухвалені правки ще не підписав президент, тому вони поки не є чинними.

Активісти, у свою чергу, вимагають, щоб керівництво регіональної митниці звернулося до Державної фіскальної служби з проханням розглянути можливість невпровадження цих нововведень.
На місце прибула Патрульна поліція Рівненщини. За даними патрульних, під час з'ясування обставин один із активістів порушував громадський порядок. Для втихомирення порушника під час сутички начальник Патрульної поліції Сергій Мерчук застосував проти нього газовий балончик.

Тим часом керівництво митниці зважилося на перемовини з протестувальниками. Результати зустрічі поки невідомі.
Зараз в'їзд на територію зони митного контролю розблокований.

"Конфліктна ситуація на цей момент вичерпана, дорогу розблоковано. Плануємо вносити дані до ЄРДР за фактом блокування дороги", - повідомив начальник відділу комунікацій ГУНП Рівненської області Антона Крук.

На місці лишаються правоохоронці для недопущення подальшого порушення правопорядку.

Комітет з питань податкової та митної політики Верховної Ради підтримав і рекомендував парламенту розглянути на засіданні 2 законопроекти про податок на ввезення авто з іноземною реєстрацією.

Зараз ви читаєте новину «Рівненські євробляхери блокували митницю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути