субота, 12 жовтня 2019 04:20

Проїзд для пільговиків пропонують зробити частково платним

Проїзд для пільговиків пропонують зробити частково платним
gazeta.ua Вінниця: в громадському транспорті проїзд для пільговиків хочуть зробити частково платним

У Новому році у Вінниці проїзд для пасажирів пільгових категорій може стати частково платним. Їм пропонують обмежити кількість безкоштовних поїздок у громадському транспорті.

Це станеться при умові, якщо в бюджеті міста не знайдеться коштів у повному обсязі компенсувати проїзд пільговикам Вінницькій транспортній компанії, у тому числі пенсіонерів.

"Таке рішення мають прийняти депутати на засіданні сесії. Якщо в бюджеті знайдуться гроші для компенсації вартості проїзду усіх, то ніхто обмежувати не буде", - говорить Gazeta.ua директор "Вінницякaртсервіс" Кaтерина Бaбіна.

Що стосується пасажирів, які не є вінничанами, їм пропонують зробити проїзд платним. Зараз пенсіонери та інші пасажири пільгових категорій,які мають право на безкоштовний проїзд, їздять безкоштовно у тролейбусах, трамваях та автобусах Вінниці.

- Компенсувати їхні поїздки мають їхні ж місцеві ради, де вони мешкають. Їхня громада може укласти угоду на компенсацію проїзду своїх жителів у громадському транспорті Вінниці. Кожному оформимо картку і проводитимемо облік поїздок", - пояснює Бабіна.

У Вінниці електронний квиток планують ввести у жовтні. Електронний квиток тестують поки-що у трамваях. Місцеві жителі оформляють персоніфіковані картки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розповіли, хто отримає "картку вінничанина"

У будь-якому громадському транспорті Вінниці за проїзд можна буде розрахуватися банківськими картками, а також безконтактно за допомогою смартфону.

Сплатити проїзд треба буде відразу зайшовши в трамвай, тролейбус, автобус чи та прикласти картку або смартфон до валідатора. Система "спише" з рахунку відповідну суму оплати.

Зараз ви читаєте новину «Проїзд для пільговиків пропонують зробити частково платним». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути