середа, 22 червня 2022 07:52

Спецтема: Війна Росії проти України

Окупанти анонсували повернення зв'язку на Херсонщину

Окупанти анонсували повернення зв'язку на Херсонщину
На Херсонщині вже майже місяць не працює зв'язок. Фото: pixabay.com

Російський стільниковий оператор "На связи" анонсував відновлення зв'язку на тимчасово окупованій частині Херсонської області.

Зруйновані там вежі мобільного зв'язку планують повністю відновити до кінця липня, заявив керівник салоном "На связи" Давид Стовба, пише пропагандистське видання РФ ТАСС.

За його словами, покриття регіону зв'язком зараз становить 20%.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Поступово звільняємо Херсонщину - Зеленський

На Херсонщині вже майже місяць не працює зв'язок. Від 30 травня українські оператори мобільного зв'язку, інтернет-послуг та телефонії почали фіксувати спочатку перебої, а потім повне відключення зв'язку.

Держспецзв'язку заявило, що найближчим часом відновити зв'язок в області не вдасться, оскільки відповідне обладнання перебуває під повним контролем окупаційної "влади".

Ще у перший день вторгнення РФ на територію України окупанти перейшли адміністративний кордон Херсонської області. На початку березня російські загарбники захопили Херсон і область. Попри тиск терористів мешканці Херсонщини впродовж березня активно брали участь у проукраїнських мітингах.

Наприкінці березня бійці ЗСУ перейшли в контрнаступ. 1 червня стало відомо, що на Херсонщині з боку Дніпропетровської області Збройні сили України звільнили понад 20 населених пунктів. ЗСУ продовжують іти вперед, звільняючи окупований регіон.

15 червня мер Мелітополя Запорізької області Іван Федоров повідомив, що ЗСУ максимально наблизилися до тимчасово захопленого Херсона. За його словами, 14 червня "звітували про відстань 10-15 км".

Зараз ви читаєте новину «Окупанти анонсували повернення зв'язку на Херсонщину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути