неділя, 21 квітня 2024 19:24

Спецтема: Війна Росії проти України

Ситуація на фронті станом на 21 квітня: ключове з вечірнього зведення Генштабу

Ситуація на фронті станом на 21 квітня: ключове з вечірнього зведення Генштабу
Протягом доби на фронті в Україні зафіксовано 65 бойових зіткнень. Фото: Генштаб

Протягом доби на фронті в Україні зафіксовано 65 бойових зіткнень.

Авіація Сил оборони завдала ударів по дев'яти районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника. Підрозділами ракетних військ завдано ураження по одному району зосередження особового складу противника. Про це ввечері 21 квітня повідомив Генштаб ЗСУ.

Загалом, ворог завдав чотири ракетних та 37 авіаційних ударів, здійснив 49 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах.

На Куп'янському напрямку ворог наступальних (штурмових) дій не вів.

На Лиманському напрямку Силами оборони відбито дев'ять атак в районі населеного пункту Терни Донецької області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Часів Яр, удари по окупантах, допомога США - головне зі звернення Зеленського

На Бахмутському напрямку нашими воїнами відбито 13 атак в районах населених пунктів Білогорівка Луганської області; Верхньокам'янське, Богданівка Донецької області.

На Авдіївському напрямку нашими захисниками відбито дев'ять атак в районах населених пунктів Очеретине, Бердичі, Уманське, Яснобродівка та Первомайське Донецької області.

На Новопавлівському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога в районах населених пунктів Георгіївка, Новомихайлівка, Водяне та Урожайне Донецької області, де ворог 15 разів намагався прорвати оборону наших військ.

На Оріхівському напрямку ворог, за підтримки авіації, тричі атакував позиції наших захисників в районах Старомайорського Донецької області та Роботиного Запорізької області.

На Херсонському напрямку ворог здійснив одну безуспішну атаку на позиції наших військ в районі населеного пункту Кринки Херсонської області.

Вранці 21 квітня у тимчасово окупованому Севастополі пролунали вибухи.

Пізніше стало відомо, що загорілося російське рятівне судно "Коммуна". Речник Військово-морських сил Збройних сил України Дмитро Плетенчук підтвердив це, заявивши про "успішну роботу ВМС".

Раніше OSINT-дослідники геолокували місце удару, зазначивши, що у тому місці, де відбулася пожежа (Сухарна бухта - Gazeta.ua), стоїть раритетне рятівне судно "Коммуна".

Зараз ви читаєте новину «Ситуація на фронті станом на 21 квітня: ключове з вечірнього зведення Генштабу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути