неділя, 07 липня 2019 04:25

Одяг, аналізи та собаки: що можна отримати безкоштовно у місті

Отримати річ або послугу у великому місті безкоштовно - не просто.

Gazeta.ua склала ТОП-5, де і що можна отримати безоплатно у Вінниці.

Стрижка

Барбершоп Gentlemen's Club кілька разів на тиждень робить безкоштовні стрижки для чоловіків. Таким чином, перукарі - початківці відточують свою майстерність на вашому волоссі. Не хвилюйтеся, поруч буде керувати процесом досвідчений барбер.

 

Вибрати час і зручну дату можна, якщо підпишетеся на їх сторінку Інстаграм. Час стрижки - 1,5 години. Адреса: проспект Космонавтів, 40.

Аналізи

У Вінницькому обласному клінічному центрі профілактики та боротьби зі СНІДом можно зробити безкоштовний аналіз на ВІЛ-інфекцію. Для військових додатково роблять на гепатит В та С. Лікарня знаходиться у селі Березина. Дістатися медмістечка можна маршруткою 16А.

Кіт/собака

Мрієте про кота чи собаку? На сайті OLX можна вибрати розділ "віддам безкоштовно". По суті, крім тварин нічого безкоштовно там не віддають.

Правова допомога

У Вінниці та по всій країні працює програма безоплатної правової допомоги для українців. Вона включає: консультацію, складання заяв і скарг. Головний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Вінницькій області знаходиться по вулиці Пирогова, 82. Телефон: 0432 683 377.

За номером 0 800 213 103 діє цілодобова система безоплатної правової допомоги. Дзвінки зі стаціонарних та мобільних телефонів у межах України безкоштовні.

Одяг

На базі ГО "Спільна справа" створили магазин безкоштовного одягу. Кожен бажаючий може поновити свій гардероб.

"Одяг нам привозить фонд "Подільська громада" спільно з ЕкоВін. Всі речі в хорошій якості, які можна носити. Ми відкрилися спочатку для переселенців, але до нас приходять всі люди, які не можуть дозволити зараз оновити гардероб", - розповідає Gazeta.ua співробітник магазину Тетяна Іллівна.

 

За словами фонду, речей на складах у них дуже багато. Якщо люди потребують одягу, то не варто соромитися цього.

Два рази на тиждень склад поповнюється новими речами. Їх забирають із трьох контейнерів одягу, які розставлені по Вінниці.

Магазин працює кожні вівторок, четвер та суботу з 11:00 до 14:00 за адресою Замостянська, 7 (підвал). Телефон: 066 293 32 32.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Які зміни чекають на українців із 1 липня

З 1 січня 2018 року принцип "гроші ходять за пацієнтом" запрацював для первинної ланки медичних працівників. Для пересічних українців це означає, що після оголошення міністерством охорони здоров'я так званої приписної кампанії вони мали знайти собі сімейного лікаря або терапевта чи педіатра для своєї дитини і підписати з ним угоду. При цьому послуги первинної ланки - безкоштовні.

Зараз ви читаєте новину «Одяг, аналізи та собаки: що можна отримати безкоштовно у місті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути